ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

Έλληνας «στο τιμόνι» του Παγκόσμιου Συμβουλίου Αεροδρομίων

Οι επικεφαλής των αεροδρομίων όλου του κόσμου εξέλεξαν ομόφωνα το Γενικό Διευθυντή του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, κ. Γιάννη Παράσχη, ως Πρόεδρο για την επόμενη διετία. H εκλογή ανακοινώθηκε την 1η Νοεμβρίου 2011, κατά τη Γενική Συνέλευση του Παγκόσμιου Συμβουλίου Αεροδρομίων (Airports Council International ACI-World), στο Μαρακές.

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Αεροδρομίων (ACI World) – η «φωνή» των αεροδρομίων του κόσμου – είναι η επίσημη παγκόσμια ένωση αεροδρομίων και αριθμεί 580 μέλη, τα οποία εκπροσωπούν 1.650 αεροδρόμια σε 179 χώρες. Tο ACI World έχει οργανώσει τις δραστηριότητές του ανά τον κόσμο σε 5 γεωγραφικές περιοχές (Ευρώπη, Αφρική, Ασία, Λατινική Αμερική/Καραϊβική, Βόρειο Αμερική/Ειρηνικό) και τα αεροδρόμια-μέλη του εξυπηρετούν άνω του 96% της παγκόσμιας επιβατικής αεροπορικής κίνησης, ενώ το 2010 υποδέχθηκαν πάνω από 5 δισεκατομμύρια επιβάτες.

Ο κ. Παράσχης υπήρξε από το Νοέμβριο του 2009 Αντιπρόεδρος του Παγκόσμιου Συμβουλίου Αεροδρομίων (ACI World), ενώ επίσης διετέλεσε για 2 συνεχόμενες θητείες (2007-2009) Πρόεδρος του Συμβουλίου Αεροδρομίων Ευρώπης (ACI Europe). Ο κ. Παράσχης διαδέχεται στην Προεδρία του Παγκόσμιου Συμβουλίου Αεροδρομίων τον Πρόεδρο του Αεροδρομίου του Σίδνεϊ, κ. Max Moore- Wilton. Αντιπρόεδρος εξελέγη ο εκπρόσωπος των Η.Π.Α., κ. Frederic Piccolo.