ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Η ΓΕΠΟΕΤ πλήρως αντίθετη στην εξαγγελθείσα διακοπή λειτουργίας του Οργανισμού Εργατικής Εστίας.


Η Γενική Πανελλαδική Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού ως φορέας εκπροσώπησης των τουριστικών γραφείων και των επιχειρήσεων τουριστικών λεωφορείων της χώρας δηλώνει την πλήρη αντίθεσή της στην εξαγγελθείσα διακοπή λειτουργίας του Οργανισμού Εργατικής Εστίας, ο οποίος πράγματι παρείχε σημαντικό κοινωνικό έργο στους εργαζόμενους με χαμηλά εισοδήματα προσφέροντας πλέον των λοιπών προγραμμάτων του και την δυνατότητα διενέργειας χαμηλού κόστους ποιοτικών εκδρομών περιήγησης ανά την Ελλάδα, τονώνοντας τον εσωτερικό τουρισμό.


Η αναστολή του προγράμματος των οργανωμένων εκδρομών και του κοινωνικού τουρισμού του Οργανισμού δημιουργεί σημαντικές επιπλοκές στις εν εξελίξει συμβάσεις που έχουν υπογραφεί και αναμένεται να αποτελέσει σημαντικό πλήγμα για τα τουριστικά γραφεία της χώρας μας, τα οποία σε συστηματική βάση συμμετείχαν στους διαγωνισμούς του ΟΕΕ, προσφέροντας ποιοτικές τουριστικές υπηρεσίες στους εργαζόμενους της χώρας μας σε εξαιρετικά ανταγωνιστικές τιμές.

Η σημαντική αυτή απώλεια αντικειμένου για τα τουριστικά γραφεία έρχεται να προστεθεί στη σημαντική συρρίκνωση των μεγεθών του περιηγητικού και εσωτερικού τουρισμού κατά σειρά ετών και ιδιαιτέρως κατά το έτος 2011 – στοιχεία που επιδεικτικά αγνοεί η Τρόικα ή που δεν προβάλλονται επαρκώς στις υπό εξέλιξη διαπραγματεύσεις – με αποτέλεσμα η βιωσιμότητα των εγχώριων τουριστικών γραφείων να τίθεται εν αμφιβόλω. Αν τα παραπάνω συνδυαστούν με τις εξαγγελθείσες μειώσεις στους μισθούς, την αύξηση της φορολογίας φυσικών και νομικών προσώπων και την κυοφορούμενη αύξηση του ΦΠΑ σε πλήθος προϊόντα και υπηρεσίες, ο τουρισμός μας (εισερχόμενος, εξερχόμενος και εσωτερικός) – ο μόνος ο οποίος μπορεί να αποτελέσει πηγή άμεσης ανάπτυξης για την χώρα – εκτιμάται ότι θα καταρρεύσει.

Το σύνολο του τουριστικού κλάδου εναγωνίως ζητά την συνέχιση των προγραμμάτων κοινωνικού τουρισμού και οργανωμένων εκδρομών για τους χαμηλόμισθους εργαζομένους αυτής της χώρας αναγκαστικά υπό νέο καθεστώς, στο οποίο θα πρέπει να κληθούν όλοι οι θεσμικοί φορείς του τουρισμού να συμμετάσχουν.

Όσον αφορά το σκέλος των οργανωμένων εκδρομών, η Ομοσπονδία είναι έτοιμη να προσφέρει τις υπηρεσίες της στην διαμόρφωση ενός νέου πλαισίου, το οποίο λειτουργώντας με σημαντικά χαμηλότερο κόστος και με τη μέγιστη δυνατή συμμετοχή και διαφάνεια θα εξυπηρετεί την οργανωμένη περιήγηση των εργαζομένων στη χώρα μας, συμβάλλοντας στην – περισσότερο αναγκαία παρά ποτέ – αναψυχή αλλά και επιμόρφωσή τους υπό τις νέες μακροοικονομικές συνθήκες, όπως αυτές προδιαγράφονται