ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Νέα προκήρυξη για τον "Εναλλακτικό Τουρισμό"

Νέα προκήρυξη για την υποβολή προτάσεων στο πλαίσιο του προγράμματος "Εναλλακτικός Τουρισμός", σύμφωνα με έγγραφο του υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού Πέτρου Αλιβιζάτου, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή

Όπως αναφέρει ο κ. Αλιβιζάτος στο έγγραφό του, στη νέα προκήρυξη το ποσοστό της δημόσιας χρηματοδότησης να είναι αυξημένο κατά 10%, ενώ θα περιλαμβάνονται και ευνοϊκότεροι όροι για τους υποψήφιους επενδυτές, «λαμβάνοντας υπόψη τη ραγδαία επιδείνωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και την έλλειψη ρευστότητας στην αγορά».

Ο υφυπουργός Πολιτισμού ενημερώνει επίσης ότι η πράξη "Εναλλακτικός Τουρισμός για νέες επιχειρήσεις", προϋπολογισμού 8.000.000 ευρώ, θα προδημοσιευτεί για διαβούλευση το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Η πράξη αποσκοπεί στην υλοποίηση επενδύσεων στον τομέα του τουρισμού από νέες επιχειρήσεις που προτίθενται να δραστηριοποιηθούν στην ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού.

Το έγγραφο αποτελεί και απάντηση στην ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Μανώλη Κεφαλογιάννη σχετικά με τα έργα που πρόκειται να υλοποιηθούν στην Κρήτη, καθώς ο κ. Κεφαλογιάννης έχει καταγγείλει ότι όλα τα αναπτυξιακά έργα της Κρήτης έχουν εγκαταλειφθεί από την κυβέρνηση.