ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

12ο Συνέδριο Μάρκετινγκ Αεροπορικών Εταιρειών ΔΑΑ


Τις αεροπορικές εταιρείες που κατέγραψαν την πιο επιτυχημένη αναπτυξιακή πορεία μέσα στο 2011, βράβευσε και φέτος ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, στο πλαίσιο του Συνεδρίου Μάρκετινγκ Αεροπορικών Εταιρειών που διοργανώνει σε ετήσια βάση.

Το 12ο Συνέδριο Μάρκετινγκ Αεροπορικών Εταιρειών του ΔΑΑ πραγματοποιήθηκε στις 29 Φεβρουαρίου στο Μέγαρο Μουσικής. Στο πλαίσιο του Συνεδρίου, παρουσιάστηκε η επισκόπηση της αεροπορικής αγοράς για το «δύσκολο» 2011, το re-branding της Αθήνας και της Ελλάδας, θέμα το οποίο ανέπτυξε ο διεθνούς φήμης brand strategist, Πέτρος Οικονομίδης, καθώς και τα αποτελέσματα των μετρήσεων της Google για τους πιο δημοφιλείς ταξιδιωτικούς προορισμούς μέσω Διαδικτύου, που παρουσίασε ο Ηλίας Σούσης (Google Ελλάς). Ιδιαίτερη έμφαση φέτος δόθηκε στους τρόπους ενίσχυσης της ελκυστικότητας της Αθήνας ως τουριστικού προορισμού, με αναφορά και στην εκστρατεία «Give Greece A Chance», στην οποία συμμετέχει το αεροδρόμιο της Αθήνας.

Επίσης, σε πάνελ με θέμα τις αεροπορικές συμμαχίες και την επίδρασή τους στις αεροπορικές εταιρείες και στα αεροδρόμια, συμμετείχαν από τη Star Alliance ο Richard Carret, για τη SkyTeam ο Yann Gilbert (Air France & KLM) και για την oneworld η Freddie Stier (British Airways).

Παράλληλα, όπως κάθε χρόνο, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών επιβράβευσε την αναπτυξιακή δυναμική που κατέγραψαν οι αεροπορικές εταιρείες το 2011, σημειώνοντας αυξημένα ποσοστά επιβατικής κίνησης στα τακτικά δρομολόγιά τους από και προς την Αθήνα.

Ακολουθούν αναλυτικά τα βραβεία που απένειμε ο ΔΑΑ στις αεροπορικές εταιρείες:

A. Βραβείο για την ταχύτερα αναπτυσσόμενη νέα εταιρεία στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών

Q Το βραβείο απονεμήθηκε στην Belle Air, η οποία το 2011 κατέγραψε την υψηλότερη επιβατική κίνηση μεταξύ των εταιρειών που ξεκίνησαν δραστηριότητα στο ΔΑΑ κατά τη διάρκεια του 2010.

Β. Βραβείο για την ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία μεταξύ των 10 εταιρειών που κατέγραψαν την υψηλότερη επιβατική κίνηση το 2011

Q H Air France τιμήθηκε ως η ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία μεταξύ των 10 εταιρειών που κατέγραψαν την υψηλότερη επιβατική κίνηση το 2011.

Γ. Βραβείο για την ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία με δρομολόγιο χαμηλής επιβατικής κίνησης / Thin Route

Q Το βραβείο κατέκτησε η Air Malta για τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση της ετήσιας επιβατικής της κίνησης μέσα στο 2011.

Δ. Βραβείο για την ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία με εποχικό δρομολόγιο

Q Το βραβείο κατέκτησε η Air Canada για τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση της ετήσιας επιβατικής κίνησης κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου 2011.

Ε. Βραβείο για τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες ανά γεωγραφική περιοχή (υψηλότερη ποσοστιαία αύξηση επιβατικής κίνησης 2010 - 2011)

Q H εταιρεία Brussels Airlines τιμήθηκε στην κατηγορία αυτή ως η ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία για την αγορά της Δυτικής Ευρώπης.

Q Η Olympic Air βραβεύθηκε ως η ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία στην αγορά της Ανατολικής Ευρώπης.

Q Η Etihad Airways τιμήθηκε ως η ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία στην αγορά της Μέσης Ανατολής.

Q Η εταιρεία Brussels Airlines τιμήθηκε επιπλέον ως η εταιρεία με τη μεγαλύτερη αύξηση αριθμού επιβατών στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» για το 2011.


Ειδικό βραβείο:

Q Η Aegean Airlines, τιμήθηκε ως η δημοφιλέστερη αεροπορική εταιρεία για το 2011 μεταξύ των επιβατών του αεροδρομίου της Αθήνας (πηγή: έρευνα ΔΑΑ, επίσημα ετήσια στατιστικά στοιχεία).