ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Αρχαιολογικός Χώρος Ακρωτηρίου Σαντορίνης: ΕΞΙ ΧΡΟΝΙΑ ΑΡΚΕΤΑ, ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΟΥΝΕ ΕΠΤΑ


Ο αρχαιολογικός χώρος Ακρωτηρίου, μια από τις πιο σημαντικές και διάσημες ανασκαφές σε ολόκληρο τον κόσμο, παραμένει κλειστός από τον Σεπτέμβριο του 2005, μετά το γνωστό ατύχημα της κατάρρευσης μέρους του νέου στεγάστρου του χώρου, που τότε βρισκόταν στο στάδιο της αποπεράτωσής του.

Σήμερα, περισσότερο από 6 χρόνια μετά και ενώ το έργο έχει ολοκληρωθεί από πέρυσι το φθινόπωρο, ο χώρος παραμένει κλειστός για το κοινό χωρίς να είναι ορατός ο χρόνος επαναλειτουργίας του.

Η κοινωνία της Σαντορίνης και οι χιλιάδες επισκέπτες της, όλα αυτά τα χρόνια, έδειξαν κατανόηση και ανοχή καθώς είχαν την ελπίδα ότι το έργο θα ολοκληρωνόταν σύντομα και θα ήταν μια πρωτοποριακή κατασκευή αντάξια ενός τόσο προβεβλημένου αρχαιολογικού χώρου.

Όμως όλα έχουν τα όριά τους και η σημερινή κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί, τονίζει ο Δήμος Θήρας. Το έργο ολοκληρώθηκε και ο χώρος δεν ανοίγει.

Επιπλέον ο Δήμος Θήρας σημειώνει ότι δεν θα παραμείνει θεατής σε ένα θέμα που είναι καθοριστικό για την Σαντορίνη και όχι μόνο. Στις δύσκολες εποχές που περνάει η χώρα μας δεν είναι δυνατό ένας από τους πλέον σημαντικούς πολιτιστικούς πόρους να μη λειτουργεί και να είναι εμπόδιο και ανασταλτικός παράγοντας στην έλευση επισκεπτών στην Ελλάδα.