ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Economist: Η Αθήνα στις 15 ελκυστικότερες πρωτεύουσες για κατανάλωση


Την 15η θέση καταλαμβάνει η Αθήνα, επί συνόλου 33 πόλεων της Ευρώπης, σύμφωνα με έρευνα του Economist Intelligence Unit, για τα πλεονεκτήματα που προσφέρουν ευρωπαϊκές πόλεις από πλευράς κατανάλωσης.

Ο δείκτης που επιμελείται το Economist, προσμετρά 38 παραμέτρους που αφορούν μεταξύ άλλων τις προτάσεις αγοράς, το εύρος των τιμών, την ξενοδοχειακή υποδομή, τις παρεχόμενες υπηρεσίες, τις μεταφορές, τον πολιτισμό αλλά και το κλίμα.

Η Αθήνα συγκεντρώνει συγκριτικό πλεονέκτημα στην κατηγορία της οικονομικά προσιτής πρωτεύουσας, λόγω των ανταγωνιστικών τιμών σε ξενοδοχεία του κέντρου. Στη σχετική κατηγορία την πρώτη θέση βρίσκεται το Λονδίνο και σε απόσταση αναπνοής ισοβαθμούν η Μαδρίτη και η Βαρκελώνη.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται το Παρίσι, στην τέταρτη η Ρώμη και στην πέμπτη θέση το Βερολίνο.

Σε καλύτερη κατάταξη από την Αθήνα συναντάμε τις Βρυξέλλες, το Δουβλίνο, τη Βιέννη, το Μιλάνο, τη Βουδαπέστη, την Πράγα και τη Λισσαβώνα.

Αντιθέτως η Αθήνα βρίσκεται πιο ψηλά στον πίνακα από το Μόναχο, τη Μόσχα, τη Σόφια και το Βουκουρέστι. Στην τελευταία, 33η θέση, βρίσκεται η Γενεύη. Σύμφωνα με τους αναλυτές της σχετικής έρευνας, η Αθήνα θα κατείχε πολύ ψηλότερη θέση στη λίστα αν δεν υπήρχε η οικονομική κρίση.