ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Διαγωνισμός ΓΕΥΣΗΣ ελιάς στις 12 Μαΐου



Στις 12-13 Μαϊ 2012, στην Ακτή Ελιάς (Νικήτη Χαλκιδικής) οργανώνεται ο 2ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός ΓΕΥΣΗΣ Ελιάς, από την Λέσχη Αρχιμαγείρων «ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΖΕΥΣ» σε μια πραγματική προσπάθεια προώθησης της ποιότητας στα αγροτικά προϊόντα.
Ο κ. Γεώργιος Παλησίδης από την Οργανωτική Επιτροπή της Λέσχης Αρχιμεγείρων Β. Ελλάδος τόνισε ότι σκοποί του διαγωνισμού είναι να αναδείξει την προσπάθεια των ελλήνων καλλιεργητών ελιάς, των ελλήνων τυποποιητών-παραγωγών ελιάς, να επιδιωχθεί η σύνδεση των τοπικών παραγωγών με τους Αρχιμάγειρες, και των ελληνικών φημισμένων αγροτικών προϊόντων με την ελληνική γαστρονομία, καθώς και η προώθηση των πωλήσεων ελληνικών αγροτικών προϊόντων τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στη Χαλκιδική, που αποτελεί τη μεγαλύτερη εξαγωγική περιφερειακή ενότητα στην επιτραπέζια ελιά.
Ο επικ. Καθ Γεώργιος Μπόσκου (Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο) προσδιόρισε ότι η γευστική δοκιμή θα γίνει την Κυριακή, 13 Μαΐου 2012, από δεκαπενταμελή επιτροπή αξιολογητών, που θα αποτελείται από Executive Chefs, Διαιτολόγους-Διατροφολόγους, Επιστήμονες Τροφίμων, Δημοσιογράφους, Εστιάτορες & Εμπόρους Τροφίμων, μεταξύ των οποίων αρχιμάγειρες από Ρόδο, Κρήτη, Κέρκυρα, Αθήνα καθώς και chefs από Γαλλία, Κροατία & Τουρκία.
Ο κ. Φ. Καραφουλίδης (πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Β. Ελλάδας ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΖΕΥΣ) ευχαρίστησε για το συνεχώς αυξανόμενο ενδιαφέρον από μικρούς και μεγάλους τυποποιητές ελιάς για τον 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό ΓΕΥΣΗΣ Ελιάς, που γίνεται με την υποστήριξη των: Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Δήμο Σιθωνίας, Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, Ομοσπονδία Αρχιμαγείρων Ελλάδας, Κεντρική Ένωση Επιμελητήριων Ελλάδας. Οργανισμό Τουριστικής Προβολής Χαλκιδικής, Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών-ΠΕΝΑ και Ινστιτούτο Διατροφικών Μελετών & Ερευνών (ΙΔΜΕ).
Οι κατηγορίες του 2ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού επιτραπέζιων ελαιών & πατέ ελιάς περιλαμβάνουν: «Ολόκληρη, πράσινη/μαύρη ελιά», «Πάστα, πράσινη/μαύρη», «Γεμιστή ελιά», «Ροδέλα ελιάς, πράσινη/μαύρη», «Γλυκό ελιά, πράσινη/μαύρη» & «Συσκευασία».
Το διήμερο 12 & 13 Μαΐου 2012, στο ξενοδοχείο Anthemus (Νικήτη, Χαλκιδικής) κατά τον 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό ΓΕΥΣΗΣ «Flavor & Taste» για επιτραπέζιες Ελιές & Πατέ ελιών προετοιμάζονται Ομιλίες, Συζητήσεις, Συμπόσιο, Διαγωνισμός Γευσιγνωσίας, Βραβεύσεις και Ημερίδα για «το μέλλον του αγροτικού κόσμου». Πληροφορίες: 6973453331, 6943834921