ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Εκπαίδευση προσωπικού φύλαξης Μουσείων και Αρχαιολογικών χώρων σε 23πόλεις


Εκπαιδευτικό πρόγραμμα των δύο χιλιάδων (2.000) ατόμων, που αποτελούν το προσωπικό φύλαξης των μουσείων και των αρχαιολογικών μας χώρων, με στόχο την αναβάθμιση του επιπέδου της ασφάλειας των εγκαταστάσεων και των χώρων αυτών, εφαρμόζεται από τις 2 -9 Απριλίου.
Το πρόγραμμα υλοποιείται σε είκοσι τρεις (23) πόλεις, σε όλη την επικράτεια, με την επιμέλεια του Υπουργείου Πολιτισμού και τη συνδρομή του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας (ΚΕ.ΜΕ.Α) και της Ελληνικής Αστυνομίας. Το πρόγραμμα εκπαίδευσης καταρτίστηκε με τη συνεργασία των Υπουργείων Προστασίας του Πολίτη και Πολιτισμού και Τουρισμού, για τη βελτίωση της επαγγελματικής κατάρτισης του προσωπικού φύλαξης και την παροχή εξειδικευμένων γνώσεων σχετικά με την ασφάλεια των συγκεκριμένων εγκαταστάσεων και χώρων.
Κατά την έναρξη του εκπαιδευτικού προγράμματος, στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας (ΚΕ.ΜΕ.Α.) στην Αθήνα, παραβρέθηκαν και απηύθυναν σύντομους χαιρετισμούς ο υπουργός Πολιτισμού & Τουρισμού κ. Παύλος Γερουλάνος και ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Ελευθέριος Οικονόμου.
Οι εκπαιδεύσεις πραγματοποιούνται σε κατάλληλα εξοπλισμένες αίθουσες του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, των Αστυνομικών Υπηρεσιών και του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας, από εξειδικευμένο διδακτικό προσωπικό των Φορέων αυτών.