ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

7ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ "ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ - ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ"


Την Πέμπτη 5 Απριλίου 2012 πραγματοποιήθηκε για έβδομη συνεχή χρονιά στο αμφιθέατρο του υπουργείου, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων το διεθνές επιστημονικό συνέδριο με θέμα: «ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ - ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ». Στο συνέδριο που παρατηρήθηκε ρεκόρ συνέδρων συμμετείχαν προσκεκλημένοι από χώρες όπως το Κατάρ, η Τουρκία, η Ρωσία, η Ουκρανία, το Ισραήλ, η Ισπανία, το Μαυροβούνιο, η Αλβανία, η Γαλλία, η Η.Π.Α. και η Κύπρος. Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η παρουσία του διευθύνοντος συμβούλου της Qatar Airways κυρίου Al-Βaker και του διοικητή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας του Κατάρ κυρίου Al-Noaimi. Σε συνάντηση της αντιπροσωπείας του Κατάρ με τον υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κ. Μάκη Βορίδη μεταφέρθηκε η θέληση για ακόμα καλύτερη και μεγαλύτερη παρουσία της εταιρείας Qatar Airways στην Ελλάδα με περισσότερες συνέργιες. Ο κύριος Al Baker τόνισε ότι η Ελλάδα αλλά και τα 11 εκατομμύρια Έλληνες ανά την υφήλιο αποτελούν στόχο για την εταιρεία στο θέμα της αεροπορικής τους μετακίνησης με ασφάλεια και ποιότητα.
Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την iForce Επικοινωνίες σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση Ιπταμένου Προσωπικού Σωμάτων Ασφαλείας & Δημοσίων Υπηρεσιών (Π.Ε.Ι.Π.Σ.Α.Δ.Υ.) και την Επιτροπή Διερεύνησης Ατυχημάτων και Ασφάλειας Πτήσεων και τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Την έναρξη του συνεδρίου κήρυξε ο Πρόεδρος της iForce Επικοινωνίες Φωκίων Ζαΐμης ο οποίος τόνισε ότι ‘‘η χώρα μας βρίσκεται σήμερα στο επίκεντρο των διεθνών εξελίξεων με αφορμή την δυσμενή οικονομική κρίση που υφιστάμεθα. Αυτή την αρνητική εικόνα προσπαθούμε όλοι μας να αλλάξουμε, ο καθένας από την θέση του και με τις δυνάμεις του. Στην κατεύθυνση αυτή βασικός αναπτυξιακός παράγοντας είναι ο αεροπορικός κλάδος της χώρας μας σε όλες τις εκφάνσεις του. Η αξιοποίηση των περιφερειακών μας αεροδρομίων, η προσαρμογή της νομοθεσίας μας με βάση τα διεθνή στάνταρτ και την οικονομία της αγοράς, η ενίσχυση από το ΕΣΠΑ των αεροπορικών υποδομών αλλά κυρίως η προσέλκυση νέων ιδιωτικών ελληνικών και ξένων κεφαλαίων στον κλάδο αποτελούν και προτεραιότητες αυτού του συνεδρίου. Όλα αυτά βέβαια έχουν ως βασική προϋπόθεση τις ασφαλείς μεταφορές που είναι και θέμα του φετινού συνεδρίου.’’
Ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μάκης Βορίδης στην εναρκτήριο ομιλία του συνεδρίου τόνισε ότι ‘‘στο υπουργείο σχεδιάζουμε την αναβάθμιση των συστημάτων ελέγχου των αεροδρομίων. Οι συστημικές αναβαθμίσεις δημιουργούν το ειδικό περιβάλλον για τη χάραξη στρατηγικής για την ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων και τις επενδύσεις. Τα αεροδρόμια δεν είναι ένα απλό στοιχείο των παγίων της χώρας. Είναι ένας σύνθετος μηχανισμός και χρειάζεται ειδική μέριμνα για τη διαχείριση αυτών. Τα δημοσιονομικά θέματα επηρεάζουν την διαχείριση των αερομεταφορών και των αεροδρομίων. Οι αερομεταφορές είναι εξαιρετικά προσοδοφόρες και πρέπει να αντιμετωπιστούν ως τέτοιες αλλά με συγκεκριμένη στρατηγική’’.
Στο χαιρετισμό του ο διοικητής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας του Κατάρ κύριος Al Noaimi ανέφερε μεταξύ άλλων ότι ‘‘Οι συνεργασίες είναι το βασικό χαρακτηριστικό της μικρής πλην όμως οικονομικά ισχυρής χώρας μας όπου με εκατό προορισμούς παγκοσμίως την καθιστά να είναι βασικός παίκτης και συνεργάτης στην ευρύτερη περιοχή. Με αναμενόμενα τα 15 εκατομμύρια επιβάτες μόνο από το νέο διεθνές αεροδρόμιο της Ντόχα είμαστε έτοιμοι για συνεργασίες με χώρες που αποζητούν σταθερούς συνεργάτες και κίνηση.’’
Ο Πρόεδρος της ΠΕΙΠΣΑΔΥ Γιάννης Συριόπουλος ανέφερε ότι ‘‘είναι σημαντικό πως το συνέδριο έχει διεθνή χαρακτήρα. Επίσης είναι σημαντικό ότι η πολιτεία επιτέλους άρχισε έμπρακτα να στηρίζει τον κλάδο προωθώντας συγκεκριμένες νομοθεσίες που σχετίζονται με την ευρυθμία των αερομεταφορών στην Ελλάδα. Έμπρακτη απόδειξη αυτού είναι ότι υιοθέτησε και εφάρμοσε με νόμο εισήγηση του πέμπτου συνεδρίου που είχε ως σκοπό την κοινή τεχνική και διοικητική υποστήριξη των ιπταμένων μέσων των σωμάτων ασφαλείας’’.
Τα συμπεράσματα  της ημερίδας ανέγνωσε ο πρόεδρος της Ciel Airlines Παναγιώτης Νόιφελτ. Το τελικό κείμενο συμπερασμάτων θα ανακοινωθεί τις προσεχείς ημέρες.