ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Κατά 8,8% μειώθηκαν οι τουριστικές αεροπορικές αφίξεις το α' τρίμηνο του 2012


Πτωτικά κινήθηκαν  οι τουριστικές αφίξεις το α΄ τρίμηνο του 2012, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) από τα 13 κύρια αεροδρόμια της χώρας. Συγκεκριμένα, την Ελλάδα το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα επισκέφθηκαν 551.442 τουρίστες που ήταν μειωμένοι κατά 8,8%, σε σχέση με πέρυσι.

Πτώση κατά 15,6% παρουσίασαν οι αφίξεις στο αεροδρόμιο “Ελ. Βενιζέλος”, φθάνοντας σε 352.004 αφίξεις, από 417.275 αφίξεις το αντίστοιχο διάστημα του 2011, ενώ πολύ μεγάλη είναι η πτώση που παρατηρήθηκε στη Ρόδο. Συγκεκριμένα, το α’ τρίμηνο του 2012 καταγράφει απώλειες 54%, ενώ ακολουθεί σε μείωση αφίξεων και η Κως, με -39% στις αεροπορικές αφίξεις.

Αντίθετα, θετικά είναι τα μηνύματα από το αεροδρόμιο του Ηρακλείου, το οποίο σημειώνει άνοδο 14,6%. Αλλά και στο αεροδρόμιο “Μακεδονία” της Θεσσαλονίκης η άνοδος των τελευταίων ετών συνεχίστηκε, με αποτέλεσμα το α΄ τρίμηνο του 2012 να επισκεφθούν τη συμπρωτεύουσα 7,68% περισσότεροι ξένοι πολίτες σε σχέση με πέρυσι. Τέλος, ρεκόρ αφίξεων καταγράφουν Χανιά και Κέρκυρα, προορισμοί, οι οποίοι, λόγω της δρομολόγησης νέων πτήσεων από εταιρείες χαμηλού κόστους, είδαν τα ποσοστά αφίξεων τουριστών να αυξάνονται.