ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

ΓΕΠΟΕΤ: Εκτός πραγματικότητας η δήλωση της Π.Ε.Υ.Φ.Α. για το ωράριο των μουσείων


Εκτός πραγματικότητας χαρακτηρίζει  τη δήλωση της Πανελλήνιας Ένωσης Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων (Π.Ε.Υ.Φ.Α) ότι ”...το υφιστάμενο καθεστώς λειτουργίας είναι το ενδεδειγμένο”. μετά από την συνάντησή της με τον αρμόδιο υφυπουργό κ. Πέτρο Αλιβιζάτο για την τροποποίηση του ωραρίου λειτουργίας των Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων, η Γενική Πανελλαδική Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού (ΓΕΠΟΕΤ).
“Η τροποποίηση του ωραρίου είναι καθολικό αίτημα των επιχειρηματικών φορέων του τουρισμού και έπρεπε ήδη να έχει τεθεί σε εφαρμογή από τις 15 Μαρτίου 2012, ώστε να παραμείνουν τα μουσεία ανοικτά έως τις 18:00. Το αίτημά μας αυτό το επαναλαμβάνουμε στις πολλές συναντήσεις της Ομοσπονδίας με τον κύριο υφυπουργό, ο οποίος εντόπισε την προσωρινή αυτή λύση και την πρότεινε στο προεδρείο της Π.Ε.Υ.Φ.Α.”, αναφέρει  η ΓΕΠΟΕΤ.

“Πρόκειται για κάποια πράγματα που ο σώφρων νους αδυνατεί να συλλάβει. Φτάνει πια η αδιαλλαξία του υπέρμετρου συνδικαλισμού που έφτασε την χώρα σε αυτήν την κατάσταση.

Την ύστατη ώρα για την ελληνική οικονομία και τον ελληνικό τουρισμό ορισμένοι εμπαίζουν τις τουριστικές επιχειρήσεις και το καταναλωτικό κοινό, πόσο μάλλον όταν γνωρίζουν ότι πρόκειται για προσωρινό μέτρο που εξυπηρετεί λόγους δημοσίου συμφέροντος.

Οι επιχειρηματίες του τουρισμού έχουμε μείνει άναυδοι με την κυνικότητα των απαντήσεων. Το σημερινό ωράριο είναι ενδεδειγμένο μόνο για τους φύλακες και όχι για τους τουρίστες που ερχόμενοι σε μια κατεξοχήν τουριστική χώρα περιμένουν τα μουσεία να είναι ανοικτά ώστε να μπορέσουν να τα επισκεφθούν (τι πιο φυσιολογικό!) και όχι να κλείνουν από τις 15:00 το μεσημέρι καταστρέφοντας τελείως τα τουριστικά προγράμματα.

Αυτή είναι η χειρότερη δυσφήμιση. Ας μην ψάχνουμε μετά ποιος κατέβασε τα ρολά στον ελληνικό τουρισμό”.