ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Ημερίδα Πληροφόρησης» για το έργο MOS4MOS


  Ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς, διοργανώνει «Ημερίδα Πληροφόρησης» για το έργο MOS4MOS – Υπηρεσίες Λειτουργίας και Παρακολούθησης των Θαλάσσιων Αυτοκινητοδρόμων, που συγχρηματοδοτείται από το Διευρωπαϊκό Δίκτυο Μεταφορών (ΤΕΝ-Τ), στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του ΟΛΠ, την Τρίτη 10 Απριλίου 2012, ώρα 9:00.
Στόχος του έργου MOS4MOS είναι η πρόταση ενός συνδυασμού λύσεων, οι οποίες θα επιτρέψουν στους Λιμένες να γίνουν αποτελεσματικές Πύλες για τη θαλάσσια διακίνηση φορτίων σε μικρές αποστάσεις. Οι εταίροι του έργου εργάζονται στην κατεύθυνση της δημιουργίας ενός Ευρωπαϊκού Θαλάσσιου Δικτύου Χωρίς Σύνορα, προωθώντας πρωτοβουλίες για:
·         Απλοποίηση και διευκόλυνση των διαδικασιών, οι οποίες αφορούν ανταλλαγές εγγράφων, τελωνειακούς κανονισμούς, ασφάλεια των θαλασσίων μεταφορών κλπ, όπως αυτές ορίζονται από την Ευρωπαϊκή νομοθεσία και των κρατών μελών της ΕΕ.
·         Προώθηση βιώσιμων λύσεων για την ανάπτυξη των συνδυασμένων μεταφορών με ενίσχυση των Θαλάσσιων Αυτοκινητοδρόμων
·         Αξιοποίηση των υπαρχόντων υποδομών και υπηρεσιών στις θαλάσσιες μεταφορές κοντινών αποστάσεων προς αναβάθμιση και βελτίωσή τους.
Στο έργο MoS4MoS συμμετέχουν συνολικά 28 εταίροι από τις λιμενικές κοινότητες  και τις κοινότητες χρηστών των ακόλουθων Φορέων -Πειραιάς Βαλένθια, Βαρκελώνη, Salerno, Λιβόρνο, Κόπερ, Ιταλικό Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, Εμπορευματικό Κέντρο Interporto Μπολόνια SpA-.
Ο ΟΛΠ συμμετέχει στο Έργο ως επικεφαλής δύο πρωτοτύπων και έχει υλοποιήσει μια σύγχρονη, προσβάσιμη από όλη τη λιμενική κοινότητα, διαδικτυακή πλατφόρμα, η οποία υποστηρίζει και απλοποιεί την ηλεκτρονική ανταλλαγή εγγράφων, τα οποία απαιτούνται για τη διαχείριση του πλοίου και του φορτίου στην προοπτική ενός Port Community System.
Στην ημερίδα θα μιλήσουν εκπρόσωποι από το Υπ.Α.Α.Ν. (Υπεύθυνος για τη χρηματοδότηση δράσεων των Διευρωπαϊκών Δικτύων Μεταφορών), από την ομάδα του έργου (Peer Review Group), από το Πανεπιστήμιο Πειραιά, από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και τον Ο.Λ.Π. Α.Ε.

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη