ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Ημέρες Ελλάδας 2012 στη Βουδαπέστη

Η Ελλάδα με εικόνες και γεύσεις, παρουσιάστηκε για 4η συνεχή χρονιά στην  ιστορική κλειστή Αγορά της Βουδαπέστης, το τριήμερο 10 έως 12 Μαΐου.


Η διοργάνωση «΄Ημέρες Ελλάδας» λειτουργεί ως τουριστική και εμπορική έκθεση και πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία σε συνεργασία του ΕΟΤ Αυστρίας/Ουγγαρίας και του Εμπορικού τμήματος της Ελληνικής Πρεσβείας.


Συνολικά 7 Τοur Operator παρουσίασαν τα προγράμματά τους, αποκλειστικά με ελληνικούς προορισμούς το τριήμερο. (NECKERMANN, IBUSZ, UNITRAVEL, GRAND TOURS, TRAVEL LINES, APOLLON TRAVEL, DIAS ZEUS TRAVEL). 
Ούγγροι και ξένοι επισκέπτες της Αγοράς (25.000  άτομα καθημερινώς), η οποία αποτελεί γνωστό τουριστικό αξιοθέατο της πόλης, είχαν την ευκαιρία να γευθούν ελληνικά προϊόντα και να ενημερωθούν από τους τουριστικούς πράκτορες για ελληνικούς τουριστικούς προορισμούς και προσφορές. 


Σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε το Γραφείο ΕΟΤ, 150.000 Ούγγροι επισκέφθηκαν το 2011 με οργανωμένα πακέτα τη χώρα μας, ενώ ο συνολικός αριθμός των Ούγγρων επισκεπτών στην Ελλάδα, υπολογίζεται ότι υπερβαίνει τις 220.000 ετησίως, με ελαφρές αποκλίσεις από χρονιά σε χρονιά, κατατάσσοντας την Ελλάδα στους πλέον δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς για τους Ούγγρους  (μαζί με Κροατία, Ιταλία και Τουρκία).