ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Τρίτη 1 Μαΐου 2012

Παράταση στις υποβολές του Επενδυτικού Νόμου 3908/2011 έως την 01/06/2012


Παρατείνεται έως την 1η Ιουνίου 2012 η προθεσμία υποβολής αιτήσεων υπαγωγής των Γενικών Επενδυτικών Σχεδίων στις διατάξεις του Επενδυτικού Νόμου 3908/2011 , με απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας,
 Με την παράταση δίνεται η δυνατότητα στις επιχειρήσεις να προσαρμόσουν τα προς υποβολή επενδυτικά τους σχέδια στα νέα δεδομένα.
Με τροποποιήσεις που έχουν συμπεριληφθεί στο άρθρο 241 του Ν.4072/12 (ΦΕΚ 86/Α), βελτιώνεται σημαντικά το πλαίσιο υποβολής και δίνονται αυξημένες δυνατότητες ενίσχυσης των επενδυτικών σχεδίων.

Οι κυριότερες από τις αλλαγές που έχουν ψηφιστεί είναι οι ακόλουθες: 
  • Αυξάνεται στο 60% του συνολικού προϋπολογισμού(από 40%) το ποσοστό των ενισχυόμενων δαπανών για τις κτιριακές & βοηθητικές εγκαταστάσεις καθώς και για την διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου. Ειδικά για τις νέες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, το ποσοστό αυτό ανέρχεται στο 70%.
  • Δεν απαιτείται η προσκόμιση επιστολής έγκρισης τραπεζικού δανείου κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης. Η προβλεπόμενη βεβαίωση έγκρισης δανείου θα προσκομίζεται μετά την έγκριση της επένδυσης και πριν την έκδοση της απόφασης υπαγωγής.
  • Αυξάνεται το συνολικό ποσό ενίσχυσης για συνδεδεμένες και συνεργαζόμενες επιχειρήσεις που υλοποιούν επενδυτικά σχέδια στην ίδια Περιφέρεια. Το ποσό ενίσχυσης αυξήθηκε από 15 εκατ. ευρώ σε 20 εκατ. ευρώ και αφορά τη σώρευση ενισχύσεων για μια τριετία.
Για το έτος 2012 ο Επενδυτικός Νόμος 3908/11 θα διανέμει ενίσχυση 3,7 δισ. ευρώ, σύμφωνα με το ΦΕΚ 677 Β’/7-3-2012. Από το συνολικό αυτό ποσό το 1 δισ. ευρώ θα διατεθεί με τη μορφή επιχορήγησης ή/και επιδότησης χρηματοδοτικής μίσθωσης και τα 2,7 εκατ. ευρώ με τη μορφή Φορολογικών Απαλλαγών.