ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Στον Πειραιά αναμένονται 850 κρουαζιερόπλοια το 2012


“Καμία ακύρωση προγραμματισμένων για το 2012 δρομολογίων στον χώρο της κρουαζιέρας έχει γίνει”. Με τη φράση αυτή συνόψισε, ο πρόεδρος της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος (ΕΛΙΜΕ) και πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ο.Λ.Π. Α.Ε. κ. Γιώργος Ανωμερίτης, τα αποτελέσματα της σύσκεψης, η οποία διεξήχθη στα γραφεία της ΕΛΙΜΕ για τα θέματα πολιτικών κρουαζιέρας για το 2012 και 2013.

Ειδικότερα στον χώρο του βασικού λιμανιού της χώρας, που είναι ο Λιμένας του Πειραιά, από τα μέχρι σήμερα στοιχεία διακίνησης, καμία εταιρία δεν έχει ακυρώσει προγραμματισμένα δρομολόγια της σύμφωνα με τα ετήσια στοιχεία του Ο.Λ.Π. Α.Ε. βάσει των οποίων στο λιμάνι του Πειραιά αναμένεται να αφιχθούν 850 κρουαζιερόπλοια κατά το 2012. Όπως είναι γνωστό για την περίοδο 2013-2016, ο Ο.Λ.Π. Α.Ε. έχει ανακοινώσει ότι θα διατηρήσει σταθερά τα τιμολόγια του, γεγονός το οποίο μαζί με την άρση του cabotage και τις νέες υποδομές αναμένεται να επιδράσει θετικά στη λειτουργία του λιμανιού κρουαζιέρας τα επόμενα χρόνια.