ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Το εκπαιδευτικό και εικαστικό έργο της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών


Το εκπαιδευτικό και εικαστικό έργο της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών παρουσιάζει ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών σε συνεργασία με τη Σχολή, στον εκθεσιακό χώρο του αεροδρομίου «Τέχνη & Πολιτισμός» από 3 Μαΐου έως 31 Αυγούστου 2012.

Στην έκθεση, η Α.Σ.Κ.Τ, η οποία στη διάρκεια των 175 χρόνων καλλιτεχνικής εκπαίδευσης, έρευνας και κοινωνικής προσφοράς, έχει συμβάλει καθοριστικά στην εξέλιξη του ελληνικού πολιτισμού, θα παρουσιάσει οπτικοακουστικό υλικό από τις πιο σημαντικές ιστορικές της στιγμές. Ειδικότερα, ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει το εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο τόσο του Τμήματος Εικαστικών Τεχνών όσο και του σχετικά νεοσύστατου (2006) Τμήματος Θεωρίας και Ιστορίας της Τέχνης, καθώς και σύγχρονες εικαστικές δημιουργίες (έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, χαρακτικής και ψηφιακών μορφών τέχνης).

Τα έργα, τα οποία παρουσιάζονται σε ψηφιοποιημένη μορφή, ανήκουν στην ιστορική συλλογή της Πινακοθήκης της Α.Σ.Κ.Τ.
Η Πινακοθήκη συγκροτήθηκε παράλληλα με την ίδρυση της Α.Σ.Κ.Τ και η συλλογή της περιλαμβάνει χαρακτηριστικά δείγματα της καλλιτεχνικής δραστηριότητας Καθηγητών, καθώς και αποφοίτων της Σχολής. Η συλλογή, πλούσια συγκομιδή μιας διαδρομής 175 χρόνων, περιλαμβάνει έως σήμερα περίπου 8.000 έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, χαρακτικής, αγιογραφίας και ψηφιδωτού, ζωντανό δείγμα της ιστορίας της Πινακοθήκης και κατά συνέπεια ενός πολύ σημαντικού κομματιού της νεοελληνικής τέχνης.

Παράλληλα, η έκθεση περιλαμβάνει υλικό από πρόσφατες εκθέσεις και διευρυμένες δράσεις της Σχολής.

Η έκθεση «Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών - 175 χρόνια Καλλιτεχνική Εκπαίδευση, Έρευνα και Κοινωνική Προσφορά» θα βρίσκεται για 4 μήνες στο επίπεδο αφίξεων του αεροδρομίου (είσοδος 1 / «Τέχνη & Πολιτισμός»). Ο χώρος είναι προσβάσιμος για όλους τους επιβάτες και επισκέπτες του αεροδρομίου και παραμένει ανοικτός καθημερινά και καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου.