ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Συνεργασία Αρχιμαγείρων & Οργανισμού Χαλκιδικής


Το Σάββατο, 12 Μαΐου 2012, στις 20.30, στο ξενοδοχείο Anthemus (Ακτή Ελιάς, Νικήτη, Χαλκιδικής), κατά τα εγκαίνια του 2ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού ΓΕΥΣΗΣ ελιάς & Πατέ ελιάς, θα υπογραφεί Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ της Λέσχης Αρχιμαγείρων Β. Ελλάδος ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΖΕΥΣ & του Οργανισμού Τουριστικής Προβολής-Μάρκετινγκ Χαλκιδικής.
Ο κ. Γρηγόρης Τάσιος (Πρόεδρος ΟΤΠ&ΜΧαλκιδικής) και ο κ. Φώτιος Καραφουλίδης (Πρόεδρος ΛΑΒΕ ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΖΕΥΣ) αναγνωρίζουν ότι η προώθηση της ελληνικής φιλοξενίας είναι σημαντικός παραγωγικός συντελεστής και εργαλείο ενίσχυσης της απασχόλησης, της βιώσιμης ανάπτυξης και της ανταγωνιστικότητας των εθνικών και τοπικών οικονομιών και ότι οι πολιτικές για την προώθηση των ελληνικών υπηρεσιών του τουριστικού τομέα συμβάλλουν στην ενίσχυση των ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων κάθε επιχείρησης και επαγγελματία, ανεξάρτητα από μορφή, μέγεθος, ιδιωτικό ή δημόσιο χαρακτήρα, και αναδεικνύονται σε βασικό συστατικό στρατηγικής και εργαλείο διοίκησης των επιχειρήσεων στο σύγχρονο οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον.
Με το Μνημόνιο Συνεργασίας η Λέσχη Αρχιμαγείρων και ο Οργανισμός Χαλκιδικής προβλέπεται να συμφωνήσουν να συνεργασθούν με στόχο την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση των επιχειρήσεων και επαγγελματιών της γαστρονομίας του κλάδου Ho.Re.Ca. (Hotel, Restaurant, Café), για την ανάδειξη και διάδοση πολιτικών υγιούς τουριστικού περιβάλλοντος και συναφών καλών πρακτικών, δράσεων και μέτρων που υιοθετούν και εφαρμόζουν οι επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα, μέλη του Οργανισμού Τουριστικής Προβολής-Μάρκετινγκ Χαλκιδικής και της Λέσχης Αρχιμαγείρων.
Το πλαίσιο δράσης θα μπορεί να περιλαμβάνει:
·        Την διάχυση των στρατηγικών και δράσεων που είναι απαραίτητες για την ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος της Χαλκιδικής και της ευρύτερης περιοχής.
·        Την προβολή των καλών πρακτικών προώθησης των τουριστικών υπηρεσιών.
·        Την ενίσχυση των πολιτικών που προάγουν την απασχόληση των επαγγελματιών με ελληνική τουριστική εκπαίδευση σε δραστηριότητες των επιχειρήσεων.
·        Την προαγωγή και διατήρηση της πολιτιστικής & διατροφικής κληρονομιάς δια μέσου της γαστρονομίας σε εκθέσεις, απολογισμούς και λοιπά έντυπα επιχειρήσεων και φορέων.
·        Την ανάπτυξη δράσεων για την ανάδειξη και αξιοποίηση εμπειριών και καλών πρακτικών των επιχειρήσεων και των επαγγελματιών Αρχιμαγείρων,
·        Την διεξαγωγή και συμμετοχή σε έρευνες, μελέτες, διαγωνισμούς καθώς και  σε προγράμματα που σχετίζονται με τον σκοπό του Δικτύου,
·        Την διοργάνωση εκπαιδευτικών, ενημερωτικών και άλλων εκδηλώσεων,
·        Την συνεργασία (αδελφοποιήσεις, study visit, τοπικά σύμφωνα ποιότητας) με διάφορους φορείς συναφών ενδιαφερόντων σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.
Ανάμεσα στις πολλές παράλληλες εκδηλώσεις του 2ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού ΓΕΥΣΗΣ Ελιάς & Πατέ ελιάς, που είναι μια πρωτοβουλία της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος «ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΖΕΥΣ» επισημαίνονται:
1.     Ημερίδα «ΕΞΑΓΩΓΕΣ & ΚΑΙΝΟΤΟΜΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ»,
2.     Gala Δημιουργικής Κουζίνας από τον chef Ε. Τζινόπουλο
3.     Λειτουργία έκθεσης ελαιοπαραγωγών και παραγωγών τοπικών προϊόντων
4.     Υπογραφή Τοπικού Συμφώνου Χαλκιδικής (13/5/12, 10.00)
5.     Παρουσίαση του Ελληνικού Πρωινού Χαλκιδικής (κεντ. εστιατόριο)
6.     Διαγωνισμός-γευσιγνωσίας ελαιών για το κοινό (Ορφέας 2, 13/5/12, 11.00)
7.     Επιδεικτική μαγειρική (αμφιθέατρο Ορφέας, 13/5/12, 11.00)

Για την καταγραφή, Δημήτρης Μιχαηλίδης