ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Όλη η Ευρώπη ανεβαίνει τουριστικά, η Ελλάδα παρουσιάζει μείωση..


 Το πρώτο δίμηνο του 2012, ο τουρισμός στην Ευρώπη κινήθηκε  με ρυθμό ανάπτυξης +5%, ενώ αντιθέτως στην Ελλάδα, το ποσοστό  στο δίμηνο ήταν στο 11,1% στο τετράμηνο, ήταν -5,2%!

Δυναμική ανάπτυξη παρουσιάζουν  η Κεντρική και της Ανατολική Ευρώπη με αύξηση 8% , ενώ καλά πάνε και η Βόρειος και Δυτική Ευρώπη.
Στο ίδιο μήκος κύματος και η Β. Αφρική,  στην οποία η Τυνησία να καταγράφει ένα εντυπωσιακό +53%, συμφώνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού.

Τα αποτελέσματα της Ευρώπης είναι πολύ ευχάριστα και δεκτά με ικανοποίηση,  συμβαίνουν δε σε “μία εποχή που τα κράτη αναζητούν τομείς που μπορούν να αποδώσουν οικονομική ανάπτυξη και δημιουργία απασχόλησης”, σχολίασε ο γ.γ. του Οργανισμού Taleb Rifai. Όλοι οι προορισμοί εκτός της Ελλάδας (κ. Rifai, κάτι που παρέλειψες να πεις) παρά τις προεκλογικές και μη κορώνες και  τα παραμύθια των αρμόδιων υπουργών τους οποίους ο λαός του ευχαρίστησε δεόντως. Άλλωστε τόοοση προσπάθεια έκαναν οι άνθρωποι ε! Να μην ανταμειφθούν!  

Μείωση Παρουσιάζει κα η άφιξη Βρετανών και Γερμανών στη Χαλκιδική. Ευτυχώς όμως τη κατάσταση σώζουν οι τουρίστες από τη Ρωσία και τις όμορες με αυτή χώρες. Ανάκαμψη, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ξενοδόχων αναμένεται από τον  Σεπτέμβριο.
Αναρωτιέστε Που οφείλεται η μείωση;  Όχι ασφαλώς στην ανικανότητα των πολιτικών μας οι οποίοι καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια!!