ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Τατιάνα Καραπαναγιώτη: Να αναδείξουμε ότι η χώρα μας είναι καθ’ όλα έτοιμη να υποδεχτεί τους επισκέπτες που την επιλέγουν για τις διακοπές τους


«Θεωρώ ιδιαίτερα σημαντικό, αυτή τη στιγμή, να αναδείξουμε ότι η χώρα μας είναι καθ’ όλα έτοιμη να υποδεχτεί  τους επισκέπτες που επιλέγουν την Ελλάδα για τις διακοπές τους Η παρούσα, υπηρεσιακή Κυβέρνηση, διασφαλίζει την ομαλή λειτουργία του κράτους και των υπηρεσιών του.  
Πέρυσι, 16.5 εκατομμύρια τουρίστες, αριθμός ρεκόρ για την Ελλάδα,  επέλεξαν και επισκέφτηκαν τη χώρα μας και έφυγαν με θετικές εμπειρίες και εικόνες.», τόνισε , μετά το τέλος της                   προχθεσινής της συνάντησης, με τον Πρωθυπουργό, κ. Παναγιώτη Πικραμμένο, η υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Τατιάνα Καραπαναγιώτη.
Και συνέχισε αναφέροντας ότι:
Οι τουριστικές υποδομές είναι υψηλής ποιότητας και οι τιμές συνεχίζουν να είναι ανταγωνιστικές.                                                                                                                               Συντονισμένα, το Κράτος, οι επιχειρηματίες και οι πολίτες της χώρας μας είναι έτοιμοι να υποδεχθούν και να εξυπηρετήσουν τους επισκέπτες που θα έρθουν και φέτος για να απολαύσουν την ελληνική φιλοξενία, τον φυσικό και πολιτιστικό μας πλούτο.»
Τις προηγούμενες μέρες η υπουργός συναντήθηκε με εκπροσώπους των τουριστικών φορέων (Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων-ΣΕΤΕ, Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας-ΞΕΕ, Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων-ΠΟΞ, Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών Αττικής-ΕΞΑΑ,  Σύνδεσμο των εν Ελλάδι Τουριστικών & Ταξιδιωτικών Γραφείων-HATTA), από τους οποίους ενημερώθηκε αναλυτικά για την τρέχουσα κατάσταση και τις προβλέψεις για την τουριστική κίνηση εν’ όψει της θερινής τουριστικής περιόδου, ενώ παράλληλα, βρίσκεται σε στενή συνεργασία με τον ΕΟΤ.
Καλές βέβαια οι δηλώσεις και η προσπάθεια της νέας υπουργού , αλλά τι να κάνει και αυτή, όταν το έργο των προηγούμενων …εθνοσωτήρων είναι μηδέν εις στο πηλίκο. Συμφώνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος η πτώση συνεχίζεται αμείωτη, τόσο στον τουρισμό όσο και στη ναυτιλία, όπου η ελληνική σημαία υποχώρησε στη δεύτερη θέση, παραχωρώντας την πρωτιά σε αυτή της Μάλτας.
Ελπίζω στις 18 Ιουνίου να έχουμε κυβέρνηση η οποία θα κάνει και τον ανάλογο σχεδιασμό, τόσο για τον τουρισμό όσο και για τη ναυτιλία μας.