ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Το Ελληνικό Πρωινό στα Ξενοδοχεία της Χαλκιδικής


Λογότυπο Ελληνικό Πρωινό

Στις 13 Μαϊ 2012, στις 10.00, στο ξενοδοχείο Ανθεμούς (Ακτή Ελιά, Νικήτη, Χαλκιδική), κατά τον 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό ΓΕΥΣΗΣ Ελιάς  θα γίνει η παρουσίαση του Ελληνικού Πρωινού Χαλκιδικής και θα υπογραφεί το Τοπικό Σύμφωνο Ποιότητας μεταξύ των τοπικών αγροτών-παραγωγών, των ξενοδόχων Χαλκιδικής και των chef μαγειρικής, για την προώθηση του Ελληνικού Πρωινού.
Το Ελληνικό Πρωινό είναι η πολύ πετυχημένη υλοποίηση της επιθυμίας όλων των Ελλήνων αλλά και των ξεκάθαρων ωφελειών όλων των εμπλεκομένων, των αγροτών-παραγωγών της Χαλκιδικής, των μεταποιητών Χαλκιδικής, των εστιατόρων και chef Χαλκιδικής και βεβαίως των ξενοδόχων Χαλκιδικής και των παρόχων ενοικιαζόμενων ξενώνων στην Χαλκιδική, κυρίως όμως της κοινωνίας της Χαλκιδικής και των φορέων Τοπικής Ανάπτυξης της Χαλκιδικής.
Ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος κ. Γιώργος Τσακίρης, είπε: Το Ελληνικό τουριστικό προϊόν στήριξε με επιτυχία την οικονομική και τουριστική ανάπτυξη της χώρας μας τα τελευταία 40 χρόνια. Στο πλαίσιο του εμπλουτισμού του τουριστικού προϊόντος και της σύνδεσης του κλάδου μας με τις τοπικές κοινωνίες και τον πρωτογενή τομέα, το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδος αποφάσισε να ξεκινήσει μια προσπάθεια για την υλοποίηση του προγράμματος «Ελληνικό Πρωινό». Το «Ελληνικό Πρωινό» είναι ένα πρόγραμμα που επικεντρώνεται στην ελληνική γαστρονομική μας παράδοση, με στόχο κατά πρώτο λόγο να αναδείξει τον πλούτο και την ιδιαιτερότητα των τοπικών προϊόντων και της τοπικής κουζίνας, φέρνοντας κοντά ξενοδόχους και τοπικούς παραγωγούς και κατά δεύτερο λόγο, να αποτελέσει κύριο στοιχείο της ταυτότητας του ελληνικού ξενοδοχειακού προϊόντος και κατ’ επέκταση εργαλείο προώθησης του ελληνικού τουρισμού.
Ο κ. Γεώργιος Πίττας, που παρουσίασε τα πρώτα Τοπικά Σύμφωνα από Χίο, Μυτιλήνη, Κω & Ρόδο στις 15/2/2012 (Αθήνα, Ηλιότοπος), στο IMIC 2012-«Τουρισμός & Γαστρονομία στο προσκήνιο», είναι ο οργανωτής και υπεύθυνος προώθησης του Ελληνικού Πρωινού και του Τοπικού Συμφώνου Χαλκιδικής σε συνεργασία με τον κ. Γρηγόριο Τάσιο πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής και του Οργανισμού Τουριστικής Προβολής Χαλκιδικής.
Οι τοπικοί παραγωγοί κινητοποιήθηκαν από τον Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής κ. Γιάννη Γιώργου, και στην εκδήλωση της Κυριακής, 13 Μαϊ 2012, στο Ξεν. Ανθεμούς (Ακτή Ελιά, Νικήτη) συνέβαλε η Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος «Ολύμπιος Ζευς» με τον πρόεδρό της κ. Φώτη Καραφουλίδη, ο κ. Ευριπίδης Τζινόπουλος (Executive Chef Anthemus Sea Hotel), ο κ. Γιώργος Παλησίδης, ερευνητής γαστρονομίας και η κα Άννα Μπασάκα (Σύμβουλος Αντιπεριφέρειας Χαλκιδικής)
Τα επίσημα εγκαίνια του 2ου Διαγωνισμού ΓΕΥΣΗΣ ελιάς θα γίνουν το Σάββατο, 12 Μαΐου 2012, στις 20.30, φιλοξενούνται στο ξενοδοχείο Anthemus, στην Νικήτη, από τον Δήμο Σιθωνίας με την συμπαράσταση του Δημάρχου κ. Ιωάννη Τζίτζιου και είναι μια πρωτοβουλία της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδας «ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΖΕΥΣ».
Ανάμεσα στις πολλές παράλληλες εκδηλώσεις επισημαίνονται:
1.   Υπογραφή μνημονίου συνεργασίας Λέσχης Αρχιμαγείρων με Οργανισμό Χαλκιδικής
2.   Ημερίδα «ΕΞΑΓΩΓΕΣ & ΚΑΙΝΟΤΟΜΑ ΠΡΪΟΝΤΑ»,
3.   Λειτουργία έκθεσης ελαιοπαραγωγών και παραγωγών τοπικών προϊόντων
4.   Υπογραφή Τοπικού Συμφώνου Χαλκιδικής (13/5/12, 10.00)
5.   Παρουσίαση του Ελληνικού Πρωινού Χαλκιδικής (κεντ. εστιατόριο)
6.   Διαγωνισμός-γευσιγνωσία ελαιών για το κοινό (Ορφέας 2, 13/5/12, 11.00)
7.   Επιδεικτική μαγειρική (αμφιθέατρο Ορφέας, 13/5/12, 11.00)
8.   Συζήτηση για το μέλλον του Αγροτικού Κόσμου (Ορφέας 3, 13/5/12, 11.00)