ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Τρίτη 1 Μαΐου 2012

ΣΕΤΕ: Απόλυτα αναγκαία η τροποποίηση του ωραρίου λειτουργίας των μουσείων


Απόλυτα αναγκαία είναι η τροποποίηση του ωραρίου λειτουργίας των αρχαιολογικών χώρων και μουσείων της χώρας από τις 08:00 – 15:00 που ισχύει σήμερα, σε 10:00 – 17:00, υποστηρίζει ο ΣΕΤΕ. Το προτεινόμενο νέο ωράριο θα εξυπηρετεί καλύτερα τις ανάγκες των τουριστών και θα συμβάλει στην αύξηση των εσόδων των αρχαιολογικών χώρων και μουσείων.

“Η αρνητική στάση της ηγεσίας της Πανελλήνιας Ένωσης Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων (ΠΕΥΦΑ) είναι ακατανόητη. Παρά της διαβεβαιώσεις του υφυπουργού Πολιτισμού & Τουρισμού, κ. Π. Αλιβιζάτου για την πλήρη προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων των φυλάκων, η ΠΕΥΦΑ φαίνεται να μην αντιλαμβάνεται τη δεινή θέση της χώρας μας και το γεγονός ότι ο τουρισμός μπορεί να αποτελέσει τον πυλώνα για την έξοδο από την κρίση.
 
Ελπίζουμε ότι, έστω και την ύστατη στιγμή, το Προεδρείο της ΠΕΥΦΑ θα αντιληφθεί την κρισιμότητα των καταστάσεων και θα πράξει τα δέοντα”.



Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Πέτρος Αλιβιζάτος απέστειλε  οδηγίες προς τη γενική γραμματέα Πολιτισμού του υπουργείου, αναφορικά με το θέμα του θερινού ωραρίου των αρχαιολογικών χώρων και μουσείων της χώρας.

Ο κ. Αλιβιζάτος, αναγνωρίζοντας την καθυστέρηση των διαδικασιών προσλήψεων εποχικού προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ λόγω εκλογών, η οποία δεν επιτρέπει την έκδοση σχετικής διοικητικής πράξης για το θερινό ωράριο, όπως επίσης και τις έντονες διαμαρτυρίες του τουριστικού κόσμου, ζήτησε την άμεση εφαρμογή προσωρινού ωραρίου λειτουργίας κατά το χρονικό διάστημα από 09:30 έως 17:30.