ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Η χαμηλού κόστους Bmibaby θα διακόψει τη λειτουργία της

Η Bmibaby αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους  θα σταματήσει τις πτήσεις της από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, ενώ ορισμένα δρομολόγια προβλέπεται  να σταματήσουν το επόμενο μήνα, σύμφωνα με ανακοίνωση του νέου ιδιοκτήτη της εταιρείας, IAG. Η κίνηση αυτή της μητρικής της British Airways θα επηρεάσει σχεδόν 500 άτομα προσωπικό.

Η IAG δήλωσε ότι ήταν διατεθειμένη να πωλήσει την Bmibaby, αλλά δεν περίμενε και να βρεθεί αγοραστής για τον βρετανικό αερομεταφορέα, ο οποίος έχει χάσει 25 εκατ. σε ένα χρόνο. Η IAG απέκτησε την Bmibaby μαζί με την bmi από τη Lufthansa, αλλά ενώ η bmi εντάχθηκε στο λειτουργικό έργο της ΒΑ, η British Airways δεν έχει καμία επιθυμία να αναλάβει την Bmibaby

Η διοίκηση της BA δήλωσε ότι είναι περισσότερο αισιόδοξη ότι θα μπορέσει να πουλήσει το περιφερειακό αεροδρόμιο του Aberdeen, το οποίο απέκτησε επίσης μαζί με την bmi από τη Lufthansa.

Ο Peter Simpson Interim Managing Director της εταιρείας, σε επιστολή του προς το προσωπικό, δήλωσε: “Η Bmibaby έχει εμφανίσει υψηλά επίπεδα επιχειρησιακής απόδοσης και εξυπηρέτησης των πελατών, αλλά συνέχισε να έχει οικονομικά προβλήματα, χάνοντας περισσότερα από 100 εκατ. λίρες τα τελευταία τέσσερα χρόνια
.
Για να βοηθήσουμε τις απώλειες το συντομότερο δυνατόν, και ως προληπτικό μέτρο, θα πρέπει να προβούμε σε περικοπές στο πτητικό πρόγραμμα της bmibaby από τον Ιούνιο. Ζητούμε συγνώμη σε όλους τους πελάτες μας που επηρεάζονται και θα παρέχουμε πλήρη επιστροφή των χρημάτων. Θα  κάνουμε το καλύτερο δυνατό, σε συνεργασία με άλλες αεροπορικές εταιρείες, ώστε  να μετριάσουμε τις επιπτώσεις των αλλαγών αυτών”.