ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Η Etihad Airways επεκτείνεται στην Αφρική με πτήσεις προς το Λάγος της Νιγηρίας


Η Etihad Airways ανακοίνωσε ότι την 1η Ιουλίου θα ξεκινήσει πτήσεις προς το Λάγος στη Νιγηρία που θα αποτελέσει τον πρώτο προορισμό της εταιρείας στη Δυτική Αφρική.
Οι απευθείας πτήσεις θα συνδέουν το Άμπου Ντάμπι και το Λάγος  6 φορές την εβδομάδα με αεροσκάφη τύπου Airbus A330-200, με 22 θέσεις Pearl Business και 240 θέσεις Coral Economy.
Το Λάγος αποτελεί τον 83ο προορισμό του παγκόσμιου δικτύου της Etihad Airways ενώ το δρομολόγιο  θα συνδέσει τη Νιγηρία, το τρίτο μεγαλύτερο οικονομικό κέντρο της Αφρικής, με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
Σε συνέχεια τον πτήσεων προς τις Σεϋχέλλες στα τέλη του 2011, την Τρίπολη, και το Ναϊρόμπι η προσθήκη της Νιγηρίας αποτελεί ένα ακόμη ορόσημο στην επέκταση της Etihad Airways στην Αφρικανική ήπειρο.
Ο James Hogan, Πρόεδρος και Γενικός Διευθυντής της Etihad Airways δήλωσε σχετικά: «Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα είναι ένας μεγάλος εμπορικός συνεργάτης της Νιγηρίας, που με πληθυσμό μεγαλύτερο των 150 εκατ. είναι η μεγαλύτερη χώρα στην Αφρική και η έβδομη σε όλο τον κόσμο».
«Η χώρα είναι πλούσια σε φυσικούς πόρους όπως το λάδι και το φυσικό αέριο. Οι νέες απευθείας πτήσεις μας θα ενδυναμώσουν περαιτέρω τους δεσμούς μεταξύ των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και της Νιγηρίας και θα συνδράμουν στην ανάπτυξη των συγκεκριμένων βιομηχανιών. Επιπλέον, η Νιγηρία έχει μεγάλη οικονομική ανάπτυξη με βασικό συντελεστή τις επενδύσεις από το εξωτερικό, ειδικά από την Κίνα, που σημαίνει πως υπάρχει αυξημένη ζήτηση ταξιδιών μεταξύ του Λάγος και άλλων αναπτυσσόμενων αγορών».
 «Το δρομολόγιο προς το Λάγος θα προσφέρει αδιάλειπτες συνδέσεις μέσω του Άμπου Ντάμπι σε προορισμούς – κλειδιά της Νοτιοανατολικής Ασίας και σε αγορές της Ινδικής Χερσονήσου και της Αυστραλίας».