ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

HATTA: Ανοιχτή επιστολή προς τους αρχηγούς των κομμάτων


Ο Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Τουριστικών & Ταξιδιωτικών Γραφείων (HATTA) με επιστολή του προς τους αρχηγούς των ελληνικών κομμάτων ζητά να αναλάβουν ενεργό ρόλο, προκειμένου να βελτιωθεί το κλίμα για την Ελλάδα διεθνώς.

Η επιστολή έχει ως εξής:
Στην εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο που διέρχεται η χώρα μας, ο ελληνικός τουρισμός βάλλεται ανελέητα.

Τα διεθνή Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας, τις τελευταίες ημέρες και ιδιαίτερα από τη Δευτέρα 7 Μαΐου, ασχολούνται καθημερινά με την Ελλάδα, προβάλλοντας μία εικόνα χάους και αποσύνθεσης. Κυριαρχεί η παραπληροφόρηση και κινδυνολογία. 
  • Οι διεθνείς τουριστικοί οργανισμοί παγώνουν τις κρατήσεις και αποσύρουν συνεργάτες τους από τη χώρα μας. - Πληρωμές δε γίνονται και προκαταβολές δεν καταβάλλονται, λόγω του φόβου πιθανών ακυρώσεων, αλλά και με το σκεπτικό της φημολογούμενης επιστροφής της χώρας μας στη δραχμή.
  • Δυνητικοί τουρίστες επιλέγουν άλλους τουριστικούς προορισμούς για να μην υποστούν πιθανή ταλαιπωρία
  • Τα έσοδα από τον τουρισμό συρρικνώνονται με γεωμετρική πρόοδο, σε βάρος της εθνικής μας οικονομίας
  • Οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι βιώνουν, με δέος, τις εξελίξεις
  • Μειώνονται δραματικά, καθημερινά, οι θέσεις εργασίας στον τουρισμό.
Καλούμε τα πολιτικά  κόμματα που έλαβαν την ψήφο του ελληνικού λαού:
  • Να διαβεβαιώσουν τους εταίρους μας και τη διεθνή κοινή γνώμη ότι δεν επικρατεί χάος στην Ελλάδα, η οποία είναι μία δημοκρατική, ευρωπαϊκή, σταθερή και απόλυτα ασφαλής χώρα
  • Να στηρίξουν με τη στάση τους, την αξιοπρέπεια της χώρας μας
  • Να αναλάβουν ενεργό ρόλο, προκειμένου να βελτιωθεί το κλίμα για την Ελλάδα, διεθνώς
  • Να συμβάλλουν στη διατήρηση ήπιου κλίματος στο εσωτερικό, κατά την τουριστική περίοδο, ώστε να βοηθήσουν, ουσιαστικά τη χώρα μας, τις ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις και το 1 εκατομμύριο εργαζομένων στον ελληνικό τουρισμό