ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Τρίτη 1 Μαΐου 2012

Τη φετινή Εαρινή Γενική Συνέλευση της HOTREC φιλοξένησε η Κύπρος


Η Κύπρος – μέσω του ΠΑΣΥΞΕ – φιλοξένησε την Εαρινή Γενική Συνέλευση της HOTREC (Hotels, Restaurants & Cafes in Europe) από τις 25 μέχρι τις 28 Απριλίου 2012, στη Λεμεσό, ενόψει και της ανάληψης της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τη χώρα το 2ο εξάμηνο του 2012.
Η HOTREC – της οποίας ο ΠΑΣΥΞΕ έγινε μέλος πέρυσι – είναι ο Σύνδεσμος Ξενοδοχείων, Εστιατορίων και Καφές στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με έδρα τις Βρυξέλλες. Πρόκειται για ένα πολύ δυναμικό και με κύρος Οργανισμό ο οποίος δραστηριοποιείται επί των τουριστικών θεμάτων με όλα τα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μέλη του είναι όλοι οι Εθνικοί Οργανισμοί και Σύνδεσμοι της Ξενοδοχειακής και Επισιτιστικής Βιομηχανίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 
Οι Συνελεύσεις της συνέρχονται δύο φορές το χρόνο και κατά κανόνα φιλοξενούνται στις πόλεις χωρών που το αμέσως επόμενο εξάμηνο αναλαμβάνουν την προεδρία της Ε.Ε.. Επίσης ο Οργανισμός αυτός αποτείνεται απευθείας στα διάφορα Σώματα και Επιτροπές της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες, ενώ σημειώνεται ότι όποτε συζητούνται ξενοδοχειακά και τουριστικά θέματα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, πάντα προσκαλείται η HOTREC για να υποβάλει τις απόψεις και θέσεις της.
Στην υπό αναφορά Συνέλευση συμμετείχαν οι Πρόεδροι και άλλα Ανώτατα Στελέχη των Εθνικών Συνδέσμων Ξενοδοχείων και Εστιατορίων από όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Στη συνέχεια ο Αν. Γενικός Διευθυντής του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού, κ. Λεύκος Φυλακτίδης, παρουσίασε το θέμα “Οι προτεραιότητες της Κυπριακής Κυβέρνησης σε σχέση με τον Τουρισμό – The priorities of the Cypriot Government in relation to Tourism”.
Κατά τη διάρκεια του Gala Dinner που έγινε επίσης στις 26 Απριλίου 2012, η HOTREC, μέσω του European Hospitality Foundation Board (EHF) της, βράβευσε την προσωπικότητα που έχει συμβάλει, για σειρά ετών, στην τουριστική ανάπτυξη της χώρας που φιλοξενεί τη Συνέλευση και επί τούτου βραβεύθηκε ο κ. Κωστάκης Λοΐζου, Εκτελεστικός Πρόεδρος του LOUIS GROUP.