ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Η Lufthansa Group: Λειτουργικές απώλειες 381€ εκατ. για το πρώτο τρίμηνο του 2012


Ρεκόρ εσόδων τριμήνου για το Passenger Airline Group / Υψηλές δαπάνες καυσίμων, φόροι, και τέλη συμπιέζουν τα κέρδη
Η Deutsche Lufthansa AG κατέγραψε έσοδα ύψους 6,6€ δις για το πρώτο τρίμηνο του 2012, αυξημένα κατά 5,6% συγκριτικά με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Η αύξηση αποδίδεται κυρίως στα μεγαλύτερα έσοδα διακίνησης, που αντίστοιχα προήλθαν από μεγαλύτερο όγκο πωλήσεων και αύξηση τιμών στον τομέα των επιβατικών αερομεταφορών. Ωστόσο, οι αυξημένες δαπάνες καυσίμων, ο αεροπορικός φόρος που επιβλήθηκε στη Γερμανία και την Αυστρία και οι δαπάνες αντιστάθμισης εκπομπών ρύπων που επιβλήθηκαν στη Γερμανία από το 2012, είχαν αντίθετη επίπτωση στο λειτουργικό αποτέλεσμα του Ομίλου. Στα τέλη του πρώτου τριμήνου, το ποσό αυτό ήταν -381 εκ. ευρώ, σημειώνοντας μείωση κατά 212 εκ. ευρώ συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους. Συνολικά, το καθαρό αποτέλεσμα για την περίοδο ήταν -397 εκ. ευρώ. Η αύξηση ύψους 110 εκ. ευρώ αποδίδεται κυρίως στις αρνητικές μεταβολές που καταγράφτηκαντο πρώτο τρίμηνο της περσινής χρονιάς. Η ταμειακή ροή από λειτουργικές δράσεις ανήλθε σε 833 εκ. ευρώ και κατέστησε δυνατή τη δημιουργία ελεύθερης ταμειακής ροής ύψους 540 εκ. ευρώ. Ο Christoph Franz, Πρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου και Διευθύνων Σύμβουλος της Deutsche Lufthansa AG, δήλωσε, "Μεγαλύτεροι φόροι, τέλη και χρεώσεις έθεσαν σε φοβερή δοκιμασία τα τριμηνιαία αποτελέσματα, που παρά το ρεκόρ εσόδων ήταν πολύ μειωμένα σε σύγκριση με την περσινή χρονιά. Δεν μπορούμε να περιμένουμε μέχρι οι πολιτικοί να αναγνωρίσουν τη ζημιά που προκαλούν οι μονομερείς φόροι και χρεώσεις στην αεροπορική βιομηχανία και στη φήμη της Ευρώπης ως επιχειρηματικό κέντρο. Το πρόγραμμά μας, SCORE, είναι η δική μας απάντηση σε όλες αυτές τις επιπλέον επιβαρύνσεις. Θα διασφαλίσει τη θέση της Lufthansa ως νούμερο ένα αεροπορική εταιρία στην Ευρώπη και θα μας διευκολύνει μακροπρόθεσμα στο να διατηρήσουμε τη θέση μας στον παγκόσμιο ανταγωνισμό.»

Το SCORE διασφαλίζει το μέλλον της Lufthansa
Το πρόγραμμα SCORE που εγκαινιάστηκε στις αρχές του 2012 έχει ως στόχο τη βελτίωση του λειτουργικού αποτελέσματος του Ομίλου κατά τουλάχιστον 1,5 δις ευρώ συγκριτικά με το 2011 μέχρι τα τέλη του 2014. Τα μέτρα περιλαμβάνουν μεγαλύτερη συνεργασία μεταξύ Lufthansa και Germanwings, οι οποίες, έχοντας συνδυάσει προγράμματα τακτικών επιβατών και κρατήσεις, πλέον θα εφαρμόζουν κοινό προγραμματισμό δυναμικότητας για αποκεντρωμένη κίνηση από το Ντίσελντορφ, το Βερολίνο, το Αμβούργο, τη Στουτγκάρδη και την Κολονία. Επίσης, από το Μάρτιο 2012, έχει υπογραφεί μια νέα σύμβαση κοινού κωδικού μεταξύ Austrian Airlines και Germanwings.