ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Οι Tour Operators προετοιμάζονται για την έξοδο της Ελλάδας από το Ευρώ


Η TUI είναι έτοιμη να θέσει σε εφαρμογή μέτρα έκτακτης ανάγκης, σε περίπτωση που η Ελλάδα βγει από το Ευρώ.
Εκπρόσωπος της TUI ανέφερε  η επιχείρηση θα μπορούσε να μετατοπίσει μακριά από τα ελληνικά νησιά, μέρος των ταξιδιωτών, αν η κατάσταση στη χώρα επιδεινωθεί μετά τις εκλογές του επόμενου μήνα.
Συγκεκριμένα, δήλωσε: «Η Ελλάδα παραμένει ένας δημοφιλής προορισμός για τους πελάτες μας και αναμένουμε ότι θα παραμείνει έτσι. Έχουμε σχέδια έκτακτης ανάγκης εάν η χώρα θα βγει από την ευρωζώνη, συνεχίζουμε να εργαζόμαστε με τους Έλληνες προμηθευτές μας και ξενοδόχους, με τους οποίους είμαστε σε πολύ στενή συνεργασία”.
«Δεν μπορούμε να προβλέψουμε τι πρόκειται να συμβεί, ωστόσο, η εγγενής ευελιξία στο επιχειρηματικό μοντέλο μας, μας δίνει τη δυνατότητα να μετατοπίσουμε τους πελάτες μας, για παράδειγμα, πέρυσι τους μεταφέραμε μακριά από τη Βόρεια Αφρική λόγω της αραβικής άνοιξης. Η άνεση και την ευημερία των πελατών μας είναι υψίστης σημασίας για εμάς. Στην απίθανη περίπτωση που η πολιτική αναταραχή ξεσπάσει κοντά στα θέρετρα μας, έχουν δοκιμαστεί και ελεγχθεί διαδικασίες για την εξασφάλιση των πελατών μας.”
Ορισμένοι αναλυτές πιστεύουν ότι η χώρα θα μπορούσε να κατρακυλήσει στο χάος, και η Thomas Cook είπε ότι θα υπάρξουν θετικά αποτελέσματα καθώς και αρνητικά για την ταξιδιωτική βιομηχανία, εάν η Ελλάδα εγκαταλείψει το ευρώ. Ωστόσο, η επιχείρηση αρνήθηκε να επεκταθεί περισσότερο λέγοντας ότι η χώρα παραμένει δημοφιλής για τους παραθεριστές.
 ”Δουλεύουμε με τους προμηθευτές μας και παρακολουθώντας στενά την εξέλιξη της κατάστασης στην Αθήνα”, δήλωσε εκπρόσωπος της.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Sunvil κ. Νόελ Ιωσηφίδης δήλωσε, “οι κρατήσεις σίγουρα έχουν επιβραδυνθεί λόγω των ελληνικών εκλογών, και την αποτυχία σχηματισμού νέας κυβέρνησης”.
Ωστόσο, ο κ. Ιωσηφίδης είπε ότι είναι βέβαιος ότι οι διακοπές στην Ελλάδα θα ήταν φθηνότερες αν η Ελλάδα επιστρέψει στη δραχμή.