ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Η ιταλική Veratour ανέστειλε τις πληρωμές προς τα ελληνικά ξενοδοχεία. Τι λέει το ΞΕΕ.


Η ιταλική Veratour αποφάσισε να αναστείλει τις πληρωμές της προς τα ξενοδοχεία με τα οποία κατ‘αποκλειστικότητα συνεργάζεται στην Ελλάδα. Οι λόγοι που επικαλείται η εταιρεία,  είναι οι αναφορές για “σύντομη έξοδος της χώρας από την ευρωζώνη”, οι αποφάσεις στην πρόσφατη σύνοδο των G8, η κυβερνητική αστάθεια, οι πρόσφατες  αποτυχημένες εκλογές, οι οποίες είχαν ως συνέπεια οι Διεθνείς Εταιρείες Αξιολόγησης να υποβιβάσουν την Ελλάδα στο επίπεδο CCC, οι επικείμενες εκλογές και γενικότερα η κρίση στην Ελλάδα.
Ο πρόεδρος της Veratour S.p.A, Carlo Pompili, αναφέρεται σε δραματική μείωση της εμπιστοσύνης στην Ελλάδα ως χώρας προορισμού για το ερχόμενο καλοκαίρι και ανακοινώνει ότι “δε θα είμαστε σε θέση να σας παραδώσουμε περαιτέρω προκαταβολή, τουλάχιστον μέχρι η κατάσταση της χώρας να γίνει λίγο πιο ξεκάθαρη και πιο σταθερή”.
Εν τω μεταξύ ο, κ. Δώρος Πιερίδης εκπρόσωπος της εταιρίας που κοινοποίησε τη επιστολή της στα ΜΜΕ, ανέφερε ότι την περασμένη Τετάρτη στην Ιταλία, πραγματοποιήθηκε συνάντηση όλων των μεγάλων tour operators, με σκοπό να αποφασίσουν για το εάν θα ακολουθήσουν την απόφαση της Veratour στην αναστολή πληρωμών προς τα ξενοδοχεία της Ελλάδας.

Δήλωση προέδρου Ξ.Ε.Ε. κ. Γιώργου Τσακίρη σχετικά με το ιταλικό πρακτορείο ταξιδίων

 «Ερευνήσαμε το θέμα εις βάθος και κατέστη σαφές ότι η εν λόγω ενέργεια του τουριστικού γραφείου αποτελεί μονομερή τροποποίηση των συναλλακτικών όρων επικαλούμενο πολιτική αστάθεια προκειμένου να μην εκπληρώσει τις συμβατικές του υποχρεώσεις.  Πρέπει όλοι να κατανοήσουν ότι ανεξάρτητα από την εκλογική διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη, στην Ελλάδα επικρατεί ευνομία, ευταξία και ουδόλως επηρεάζεται η λειτουργία του Κράτους και φυσικά ο τουριστικός τομέας από τις όποιες εξελίξεις.
Πιστεύω ότι οι επί μακρόν συνεργάτες μας θα τιμήσουν στο ακέραιο τις συμφωνίες τους, μη προσπαθώντας να αποκομίσουν πρόσκαιρα οφέλη σε βάρος τόσο των ελληνικών τουριστικών επιχειρήσεων, όσο και των τουριστών πελατών τους που προσβλέπουν να περάσουν τις διακοπές τους στην Ελλάδα.
Η Χώρα μας αναδιαρθρώνει τα δημοσιονομικά της, προκειμένου να μετεξελιχθεί σε μια πιο ανταγωνιστική οικονομία μέσα στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.  Αυτό όμως που δεν αλλάζει είναι η απαράμιλλη φυσική της ομορφιά, η μοναδική της πολιτιστική κληρονομιά, ο μοντέρνος τρόπος ζωής, και η ζεστασιά της φιλοξενίας των ανθρώπων».