ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Επενδύσεις στο λιμάνι του Πειραιά για την κρουαζιέρα ύψους 420 εκ. ευρώ


Τις επενδύσεις στο λιμάνι του Πειραιά για την κρουαζιέρα ύψους 420 εκ. Ευρώ και την ενεργοποίηση εξειδικευμένης θυγατρικής εταιρίας παροχής υπηρεσιών management και υποδομών, τόνισε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος (ΕΛΙΜΕ), κ. Γιώργος Ανωμερίτης μιλώντας στο SEA TOURISM FORUM των Ποσειδωνίων 2012.
       Ο κ. Γιώργος Ανωμερίτης τόνισε επίσης την ανταγωνιστική τιμολόγηση των κρουαζιερόπλοιων στο Λιμάνι του Πειραιά, τα τιμολόγια του οποίου θα παραμείνουν σταθερά μέχρι το 2016.
       “Η σύσταση της ΕΛΙΜΕ, η συμμετοχή μας στην ESPO (Ευρωπαϊκή Ένωση Λιμένων), στην MedCruise (Μεσογειακή Ένωση Λιμένων), στον ΣΕΤΕ και σε όλα τα διεθνή γεγονότα αποτελεί σχεδιασμένη στρατηγική επιλογή της ΕΛΙΜΕ και του Ο.Λ.Π. Α.Ε. Σε έναν εξωγενή παραγωγικό κλάδο, όπως η κρουαζιέρα πρέπει να βρισκόμαστε στα κέντρα λήψης των αποφάσεων βάση μιας συντεταγμένης λιμενικής διπλωματίας. Γίναμε εξωστρεφείς και αυτό αποδίδει. Ήδη το 2011 είχαμε 35% αύξηση αφίφεων (μέσος όρος Ευρώπης 6,25%), ενώ με νέες υποδομές χτίζουμε το αύριο της λιμενικής βιομηχανίας. Η πολιτεία οφείλει να ξεκαθαρίσει άμεσα το νέο θεσμικό πλαίσιο λιμένων και λιμενικής πολιτικής βάσει του ευρωπαϊκού μοντέλου για τη λιμενική βιομηχανία”.