ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Παρά τις αισιόδοξες εξαγγλίες της κυβέρνησης η πτώση στον τουρισμό συνεχίζεται σε όλη τη Ε λλάδα


Πτωση του τουρισμού στη Θεσσαλονίκη, 17,6 για τους Ελληνες και 6,28 για τους αλλοδαπούς το Α εξάμηνο του 2012 με μοναδικό θετικό γεγονός την έλευση τω Λίβιων τραυματιών, αναφερεται σε πρωτοσέλιδο αρθρο της εφημερίδας Αγγελιοφορος. Το φιλί της ζωής δίνουν Σέρβοι, Βούλγαροι, Ρώσοι, Ρουμάνοι και Σκοπιανοί ατα τουριστικά θέρετρα της Θεσσαλονίκης της Πιερίας και της Χαλκιδικής, ενώ καταβαράθρωση της κίνησης σημειώθηκε και από το Ισραήλ με μείωση 48,35%.

 Αξιοσημείωτη είναι η μείωση σε σχέση με τον απόλυτο αριθμό διανυκτερεύσεων και για τους Βαλκάνιους γείτονές μας, δηλαδή Αλβανούς (-39,77%), Βούλγαρους (-17,49%), Σέρβους (-13,44%) και Ρουμάνους (-18,26%), ενώ σε πτώση βρίσκονται και οι λεγόμενες μεγάλες παραδοσιακές τουριστικές αγορές όπως το Ηνωμένο Βασίλειο (-10,77%), η Γερμανία (-6,84%), οι ΗΠΑ (-5,51%) και η Ιταλία (-3,93%).

Αντίθετα, αξιοσημείωτη αύξηση εμφανίζουν οι διανυκτερεύσεις από τη Ρωσία που το α΄ εξάμηνο του 2012 σκαρφάλωσαν στις 21.929 (αύξηση 43,11%) και την Ουκρανία (46,02%), ενώ μικρή, αλλά σταθερή αύξηση, συνεχίζουν να παρουσιάζουν οι διανυκτερεύσεις από την Κύπρο (5,49%). Από την άλλη πλευρά, παρατηρείται “κόπωση” στο ρυθμό αύξησης των Τούρκων τουριστών που έφτασαν τις 18.673 διανυκτερεύσεις (10,96% αύξηση φέτος σε αντίθεση με 65,72% αύξηση πέρυσι).

Η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης θεωρεί πως ο τουρισμός κινδυνεύει να βρεθεί σε κατάσταση ελεύθερης πτώσης, με επιπτώσεις στην ευρύτερη τοπική οικονομία. Για άλλη μία φορά κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, επισημαίνοντας ότι θα προκληθεί μεγάλο πλήγμα στην εισροή αλλοδαπών τουριστών, εάν διεθνείς αεροπορικές εταιρείες που σκέφτονται να διακόψουν ή να μειώσουν πτήσεις προς το αεροδρόμιο “Μακεδονία”, υλοποιήσουν τα σχέδιά τους
Τελικά το μόνο θετικό είναι οι εξαγγελίες της κυβέρνησης.. Ξανά στο ίδιο έργο θεατές..