ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Lufthansa Group: Περισσότεροι επιβάτες το α΄ εξάμηνο του 2012


Οι αεροπορικές εταιρείες του Lufthansa Group διακίνησαν συνολικά 3,9% περισσότερους επιβάτες το α΄ εξάμηνο του 2012, συγκριτικά με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Συνολικά, 49,4 εκατ. επιβάτες επέλεξαν να ταξιδέψουν με τις εταιρείες Lufthansa German AirlinesSWISS ή Austrian Airlines. Πέραν της αύξησης της επιβατικής κίνησης, οι αεροπορικές εταιρείες του Ομίλου κατάφεραν να πουλήσουν περισσότερα επιβατικά χιλιόμετρα από την αρχική προσφορά κατα τη διάρκεια του α΄ εξαμήνου, αυξάνοντας έτσι το μέσο συντελεστή πληρότητας των αεροσκαφών τους. Ο συντελεστής πληρότητας στο σύνολο των εταιρειών του Ομίλου αυξήθηκε κατά μία ποσοστιαία μονάδα, σε ποσοστό 76,9%. Η χωρητικότητα αυξήθηκε κατά 2,3% και οι πωλήσεις κατά 3,8%.

Η Lufthansa German Airlines διακίνησε συνολικά 35,8 εκατ. επιβάτες το α΄ εξάμηνο του 2012, καταγράφοντας αύξηση 3,4% συγκριτικά με τα επίπεδα της αντίστοιχης περυσινής περιόδου. Η χωρητικότητα αυξήθηκε κατά 1,8% και οι πωλήσεις κατά 2,8%. Ανάλογα αυξήθηκε και ο συντελεστής πληρότητας συγκριτικά με τα περυσινά επίπεδα, κατά 0,8 ποσοστιαίες μονάδες, σε ποσοστό 76,5%. Το α΄ εξάμηνο η SWISS διακίνησε περίπου 8,1 εκατ. επιβάτες και η Austrian Airlines περίπου 5,4 εκατ. επιβάτες.

Τα οικονομικά αποτελέσματα του Lufthansa Group για το α΄ εξάμηνο του 2012 θα ανακοινωθούν στις 2 Αυγούστου 2012.