ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Η κυβέρνηση πρόθυμη να«αντιμετωπίσει αποφασιστικά τις αντιδράσεις των όποιων επιτήδειων»



Αυστηρό μήνυμα από το Μαξίμου για τη φοροδιαφυγή με αφορμή τα γεγονότα της Ύδρας. Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να βάλει τέλος στη φοροδιαφυγή και να «αντιμετωπίσει αποφασιστικά τις αντιδράσεις των όποιων επιτήδειων» έστειλε, έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου προ ημερών, αναφερόμενος στα επεισόδια που σημειώθηκαν στην Ύδρα. «Η κατάλυση του κράτους δεν θα γίνει ανεκτή» διεμήνυσε.
«Το τεράστιο πρόβλημα της φοροδιαφυγής μαστίζει την ελληνική οικονομία, ακυρώνοντας κάθε προσπάθεια ανάκαμψης και ελπίδας για το μέλλον όλων. Από όπου κι αν προέρχεται αυτή η φοροδιαφυγή, όποια και αν είναι η πηγή της, θα πρέπει να ελεγχθεί και να παταχθεί άμεσα και παραδειγματικά» είπε ο κ. Κεδίκογλου.
«Τη στιγμή που υπάρχουν πολίτες οι οποίοι υφίστανται τις βαρύτατες συνέπειες της κρίσης και των δράσεων που απαιτούνται για να εξυγιάνει η Ελλάδα την οικονομία της και να ανακτήσει την αξιοπιστία της, θα πρέπει όλοι, όποιοι και αν είναι αυτοί, να αναλάβουν το ηθικό και πρακτικό μερίδιο που τους αναλογεί και να μη στέκονται εμπόδιο στην εφαρμογή των νόμων και στην επιτυχία της χώρας» πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και κατέληξε:
«Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να βάλει τέλος σε αυτή την καταστροφική και άδικη συμπεριφορά. Και έχει καθήκον και υποχρέωση να αντιμετωπίσει αποφασιστικά τις αντιδράσεις των όποιων επιτήδειων. Και αυτό θα κάνει. Η κατάλυση του κράτους δεν θα γίνει ανεκτή».
Το όλο περιστατικό ξεκίνησε την Παρασκευή,17/8/2012, όταν κλιμάκιο της οικονομικής αστυνομίας συνέλαβε ιδιοκτήτρια ταβέρνας, όταν διαπίστωσε ότι η επιχείρηση δεν εξέδιδε αποδείξεις. Οι ελεγκτές ζήτησαν από την ιδιοκτήτρια της επιχείρησης να τους ακολουθήσει στο τμήμα ώστε να παραπεμφθεί στο αυτόφωρο, όπως προβλέπεται. Ωστόσο, η 60χρονη γυναίκα λιποθύμησε στη διαδρομή και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ενώ στη συνέχεια συνελήφθη ο γιος της, που δήλωσε υπεύθυνος του καταστήματος, και μεταφέρθηκε στο αστυνομικό τμήμα.
Κάτοικοι του νησιού «πολιόρκησαν» το αστυνομικό τμήμα, απαιτώντας να αφεθεί ελεύθερος ο συλληφθείς, ενώ προπηλακίστηκε και το πλήρωμα του ιπτάμενου δελφινιού που θα μετέφερε το κλιμάκιο από το νησί στην Αθήνα.
Σύμφωνα με το Λιμενικό «η μετακίνηση των συλληφθέντων στο πλοίο ακυρώθηκε από την Ελληνική Αστυνομία, καθότι είχε συγκεντρωθεί πλήθος ατόμων (60 με 80) έξω από το Αστυνομικό Τμήμα, με σκοπό να παρεμποδίσουν τη διαδικασία προσαγωγής».
Μετά τον κατάπλου του πλοίου «FLYING CAT I» στο λιμάνι, «συγκεντρωμένο πλήθος εισήλθε εντός του πλοίου, εξαιτίας «λανθασμένης πληροφόρησης» -όπως αναφέρει το Λιμενικό- για επικείμενη μεταφορά στον Πειραιά με το εν λόγω πλοίο, του συλληφθέντα. Μάλιστα «κάποιοι εξ΄ αυτών διαπληκτίστηκαν με τα μέλη του πληρώματος» πριν απομακρυνθούν από τους άνδρες του Λιμενικού.
Το πρωί χρειάστηκε η επέβαση των ΜΑΤ που εστάλησαν από την Αθήνα για να απεγκλωβιστεί το κλιμάκιο. Το μεσημέρι του Σαββάτου ο συλληφθείς νεαρός οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πειραιά, ωστόσο αφέθηκε ελεύθερος χωρίς να του ασκηθεί ποινική δίωξη καθώς υπεύθυνος του καταστήματος είναι η μητέρα του. Αναφορά στο γεγονός κάνει το γερμανικό περιοδικό Spiegel, φέρνοντάς το ως παράδειγμα για το μέγεθος της φοροδιαφυγής στην Ελλάδα.
(Newsroom ΔΟΛ, Αθήνα, 19 Αυγ. 2012)
(σσ. και να σκεφθείς ότι ίσως οι ίδιοι οι «πολιορκητές» μπορεί να είναι διαμαρτυρόμενοι για την ασφάλεια, για την παιδεία, για την υγείακαι για τους παιδικούς σταθμούς. Μερικοί σκωπτικά λένε ότι το σύγχρονο Ελληνικό κράτος στηρίχθηκε στους Κλέφτες και Αρματωλούς της εποχής της Οθωμανικής κατοχής, και κάποιοι άλλοι ισχυρίζονται, ότι τα φάγαμε όλοι μαζί. Ο ευλογημένος αυτός γεωγραφικός τόπος δημιουργεί εξαίρετες επιδόσεις στους κατοίκους του, αλλά φαίνεται ότι δεν ευτύχησε να έχει «φωτισμένους» ηγέτες, ίσως ούτε και δημοφιλείς πνευματικούς ηγέτες. Ακόμα και σήμερα δεν είναι ορατό κάποιας μορφής κράτος δικαίου, αλλά μόνο κράτος-εισπράκτωρ, για να συντηρεί τα ειδικά μισθολόγια των «πραιτωριανών» του και των οργανωμένων συντεχνιών, εισάγοντας μονίμως διαχειριστές του ελληνικού πλούτου από αλλού …
(Δ. Μιχαηλίδης)
Το ερώτημα είναι: Θελουμε ή όχι να αλλάξουμε αυτή την κατάσταση; Ποιους εξηπηρετεί αυτό το μπάχαλο; Αντι να μας εξοντώνουν με τους φόρους, γιατί δεν τιμωρούν πρώτα αυτούς που φταίνε; Λαμπρό το παράδειγμα του υπουργού Εργασίας Γ. Βρούτση που έκλεισε το ξενοδοχείο που εργαζόταν ο Πακιστανός που κακαποίησε το κορίτσι στην Πάρο. Γιατί αυτό να μην εφαρμόζεται γενικά και να μπαίνει λουκέτο 3-4 μηνών, μαζί με τσουχτερό πρόστιμο σε όσους φοροδιαφεύγουν. Επίσης ο ρυπαίνων να πληρώνει όχι με αστεία πρόστιμα άλλα με ουσιαστικά για να τον συνετίσουν. Οι άλλοι λαοί πως τα καταφέρνουν; Π.χ. Γερμανοί, Σιγκαπουριανοί κλπ....Απλά εκεί δεν λειτουργεί το πελατειακό κράτος του “μαζί τα φάγαμε ή μαζί τα τρώμε”. Και μη μου πείτε ότι το υπαγορεύει το Συνταγμα.Όταν πρόκειται για τα βουλευτικά πρόνομια οι τροπολογίες περνανε εν ριπη οφθαλμού!!!
Άντε κάντε κάτι επιτέλους γιατί δεν πάει άλλο, βαρυστομαχιάσαμε από τις υποσχέσεις!