ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Ειδήσεις Με μια ματιά


  • Από την ερχόμενη χειμερινή περίοδο, η οποία ξεκινά στις 28 Οκτωβρίου 2012, η Cyprus Airways επεκτείνεται στα εσωτερικά δρομολόγια της Ελλάδας   Μετά τη θετική εμπορική απήχηση που είχε το δρομολόγιο Αθήνα - Θεσσαλονίκη, η εταιρεία αποφάσισε νέο άνοιγμα στον ελλαδικό χώρο με καθημερινές ή πολύ συχνές πτήσεις στα σημαντικότερα αεροδρόμια της χώρας.



  • Η λίμνη Πολυφύτου ως βασικός μοχλός ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής ήταν το θέμα της ημερίδας που διοργανώθηκε στα Σέρβια το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου από τον Δήμο Σερβίων-Βελβεντού, την Π.Ε. Κοζάνης και τον Σύλλογο Επαγγελματιών Ψαράδων. Στην ημερίδα αναδείχθηκε ο ιδιαίτερος ρόλος που μπορεί να διαδραματίσει η λίμνη Πολυφύτου στην οικονομία της ευρύτερης περιοχής.



  • Υπογράφηκε από τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Κλέαρχο Περγαντά, η νέα απόφαση ένταξης για τη χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας - Ηπείρου 2007 - 2013 του έργου“Συντήρηση τειχών Κάστρου Λαμίας – Αποκατάσταση του Ν.Α. τμήματος του Κάστρου και της Νότιας πύλης του”, συνολικού προϋπολογισμού 1.328.400 ευρώ.

  • “Ο Κλασικός Μαραθώνιος Αθηνών δεν αποτελεί μονάχα σημαντικό ιστορικό, αθλητικό και πολιτιστικό γεγονός. Αποτελεί και ένα σημαντικό τουριστικό μοχλό, μια συνένωση του αθλητισμού με τον τουρισμό” σημείωσε η υπουργός Τουρισμού, συμπληρώνοντας “ότι ο τουρισμός είναι βασικός πυλώνας ανάπτυξης για τη χώρα στη δύσκολη κατάσταση που βρίσκεται, και θα αποτελέσει μοχλό εξόδου από την κρίση”. 
  • Αφιερωμένη στον άνθρωπο, η εξαιρετικά σημαντική αυτή 2η έκθεση για την τριτη ηλικία 21 – 23 Σεπτεμβρίου 2012 – Ζάππειο Μεγάρο που απευθύνεται τόσο στο ευρύ κοινό της τρίτης ηλικίας, όσο και στους ανθρώπους που έχουν αναλάβει την φροντίδα τους, την οικογένεια, το νοσηλευτικό και επιστημονικό προσωπικό και τους επαγγελματίες, προσφέροντας ενημέρωση και παρουσιάζοντας τις εξελίξεις, την επιστημονική πρόοδο και τα προιόντα που στοχεύουν στην βελτίωση διαβίωσης και την αύξηση του προσδόκιμου ζωής.

  • Επενδυτικό οδηγό για τη Ρόδο θα εκδώσει ο Δήμος, σε συνεργασία με το Εμπορικό, το Τεχνικό και το Οικονομικό Επιμελητήριο Δωδεκανήσου. Ο οδηγός θα ετοιμαστεί από ειδική επιτροπή και θα παρέχει συγκεκριμένες πληροφορίες και θα προσδιορίζει τις επενδύσεις που μπορεί να γίνουν ανά περιοχή, από τα ακίνητα του Δημοσίου μέχρι ιδιωτικές εκτάσεις, όπως είπε ο δήμαρχος Ρόδου κ. Στάθης Κουσουρνάς.



  • Η έρευνα για τη ρωσική τουριστική αγορά, που διεξήχθη από την Oxford Economics  και χρηματοδοτείται από την American Express και την TUI AG, καταδεικνύει ότι η συνολική συνεισφορά του τουριστικού τομέα στο ΑΕΠ της Ρωσίας ήταν 3,4 τρισ. ρούβλια (106 δισ. ευρώ) το 2011, ή 5,9% του συνολικού ΑΕΠ, ποσοστό μεγαλύτερο από αυτό της βιομηχανίας αυτοκινήτων (4,8%), των τηλεπικοινωνιών (2,9%) ή της βιομηχανίας χημικών (3,3%).