ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Κοινά πακέτα Ελλάδας-Τουρκίας για προσέλκυση τουριστών


Στις Συνεντεύξεις που παραχώρησε η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη στα τουρκικά κανάλια NTV και Sabah στην Κωνσταντινούπολη εξέφρασε την άποψη ότι ο τουρισμός είναι ο τομέας που μπορεί να βγάλει την Ελλάδα από την κρίση, ενώ παράλληλα έκανε λόγο για τη συνεργασία των δύο χωρών. "Καταρχάς πολλοί Τούρκοι επισκέπτονται την Ελλάδα και πολλοί Έλληνες την Τουρκία. Όλοι λένε ότι περνούν καλά. Μπορούμε να αυξήσουμε αυτές τις επισκέψεις. Επίσης, μπορούμε να προσφέρουμε ‘κοινά πακέτα’ για τουρίστες από μακρινές χώρες, όπως η Κίνα, η Ιαπωνία, η Κορέα… Γιαυτό βρίσκομαι σήμερα στην Τουρκία. Πιστεύω ότι αν ενώσουμε τις προσπάθειες μας μπορούμε να δημιουργήσουμε μια κατάσταση win-win.", ανέφερε
Όσον αφορά τις διευκολύνσεις βίζα για την αύξηση των Τούρκων τουριστών στην Ελλάδα, τόνισε ότι η χώρα κινείται στο πλαίσιο των διαδικασιών της συνθήκης Σένγκεν. " Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα που παρείχε αυτές τις διευκολύνσεις στους τούρκους πολίτες και βλέπω ότι είχαμε σημαντικά αποτελέσματα. Θα θέλαμε όχι μόνο να διατηρήσουμε την παρούσα κατάσταση, αλλά το πρώτο βήμα είναι πάντοτε πολύ σημαντικό κι έχουμε ήδη πραγματοποιήσει ένα πρώτο πετυχημένο βήμα. Η Ελλάδα θα συνεχίσει να συνεργάζεται με την Τουρκία για το θέμα των θεωρήσεων."
Η κ. Κεφαλογιάννη αναφέρθηκε στη δημιουργια του ειδικού φορέα για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, όπου Περιλαμβάνονται σε αυτό και οι μαρίνες. Το χαρακτήρισε για ένα πολύ σημαντικό βήμα ειδικά όσον αφορά στις τουριστικές επενδύσεις. Επιπλέον, εξέφρασε τις προθέσεις του υπουργείου Τουρισμού για το άνοιγμα χώρων για γκολφ, επένδυση που θα εξασφαλίσει την επιμήκυνση της θερινής περιόδου.