ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Μικρα κι ενδιαφέροντα


Μειώθηκαν οι επισκέψεις στις Ιαματικές Πηγές της χώρας
Εξαιτίας κυρίως της περικοπής των παροχών από τα ασφαλιστικά ταμεία, που επιβλήθηκαν με τα μέτρα του Μνημονίου, καταγράφηκε «Βουτιά» στις επισκέψεις στις Ιαματικές Πηγές της χώρας το 2010 και το 2011, Σύμφωνα με τα στοιχεία της επαναληπτικής έρευνας «Ιαματικές Πηγές και Λουτρότοποι- Ελληνικός Θερμαλισμός», που εκπονείται από την Ομάδα Περιβάλλοντος του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών (ΕΚΚΕ) σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Δήμων και Κοινοτήτων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας, το 2010 τα εισιτήρια στις Ιαματικές Πηγές ήταν μειωμένα κατά 11% έναντι του 2009, ενώ το 2011 η πτώση διαμόρφωσε αριθμούς εισιτηρίων μικρότερους από το 2005 κατά 19,8% και κατά 31,7% έναντι του 2009. Επισημαίνεται ότι μεταξύ των ετών 2005- 2009 υπάρχει σταθερή ανοδική πορεία σε ετήσια βάση, με αποτέλεσμα μια σημαντική συνολική αύξηση εισιτηρίων κατά 17,3% αυτήν την 5ετία.

Δημιουργείται τουριστικός οργανισμός προβολής στη Ζάκυνθο

Στο Λαγανά Ζακύνθου, έγινε πρόσφατα παρουσίαση του επιχειρησιακού στρατηγικού προσχεδίου για τον τουρισμό και την εξέλιξη αυτού στο νησί. Ο αντιδήμαρχος και πρόεδρος της Τουριστικής επιτροπής, κ. Παναγιώτης Κολύρης, παρουσίασε το σχέδιο marketing Ρlan στους εκπροσώπους των εμπλεκόμενων φορέων, οι οποίοι και το αποδέχθηκαν, κυρίως σε ό,τι αφορά στη δημιουργία οργανισμού, ο οποίος θα προβάλλει τη Ζάκυνθο. Σε αυτόν θα συμμετέχουν, ο δήμος, οι κοινωνικοί εταίροι, όπως ξενοδόχοι, ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων δωματίων και μπαρ και άλλοι φορείς. Ο οργανισμός θα έχει δικό του προϋπολογισμό, ο οποίος θα προέρχεται, από τις συμμετοχές των εμπλεκόμενων φορέων και θα έχει συγκεκριμένες δράσεις.

Ν. Δένδιας: Καμία επίπτωση στον τουρισμό από τα κέντρα κράτησης στα νησιά
Ο βουλευτης του ΠΑΣΟΚ. κ. Δημήτρης Κρεμαστινός ζήτησε από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαο Δένδια, να εξετάσει τις επιπτώσεις που ενδέχεται να έχει για τον τουρισμό, τη “βαριά βιομηχανία της χώρας”, η επέκταση των κέντρων υποδοχής μεταναστών στα νησιά του Αιγαίου. 
Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης εκτίμησε ότι δε θα τον επηρεάσουν αρνητικά, καθώς μιλάμε για σύγχρονες δομές και όχι για δομές αθλιότητας”Αυτό που επηρεάζει τον τουρισμό είναι η αθλιότητα των μεταναστών να περιφέρονται και να γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης. Δεν μπορούν να κυκλοφορούν 500.000 ή ένα εκατ. μετανάστες ελεύθεροι στη χώρα, στα νησιά”.

Ό. Κεφαλογιάννη: Η Ελλάδα στέλνει το μήνυμα ότι μπορεί να αλλάξει πρόσωπο

Η σημερινή ημέρα είναι συμβολική. Η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού μας βρίσκει κάτω από το βλέμμα των αρχαϊκών αγαλμάτων, στην Ελλάδα, στην Αθήνα, στο Μουσείο της Ακρόπολης
Κάτω από το αρχαϊκό χαμόγελο των κορών, η Ελλάδα στέλνει το μήνυμα ότι μπορεί να αλλάξει πρόσωπο.  Ότι στοχεύει σε μια πλήρη αναγέννηση των δεδομένων της. Αλλάζουμε ριζικά, με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον. Αυτός είναι ο στόχος μας, αυτό είναι το μήνυμα μας. 

H έκθεση Διεθνές Ναυτικό Σαλόνι Αθηνών 2012, αναβάλλεται λόγω της οικονομικής κρίσης.
Δεν θα γίνει το φετεινό 34ο,Διεθνές Ναυτικό Σαλόνι, Αθηνών, που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί από 13 έως 21 Οκτωβρίου, 2012, στο Metropolitan Expo.
Συγκεκριμένα οι διοργνωτές της έκθεσης εξέδωσαν την εξής ανακοίνωση:
Ο Σύνδεσμος ΣΕΚΑΠΛΑΣ ΠΕΕΥ και η εταιρεία διοργάνωσης εκθέσεων EXPO ONE ΕΠΕ, , αποφάσισαν να μην προχωρήσουν στην διοργάνωση της έκθεσης, δεδομένης της οικονομικής συγκυρίας και του αντίκτυπου που έχει στην αγορά και ανανέωσε το εκθεσιακό ραντεβού για το 2013 ευελπιστώντας οι συνθήκες να είναι ευνοϊκότερες τόσο για το ΔΙΕΘΝΕΣ ΝΑΥΤΙΚΟ ΣΑΛΟΝΙ ΑΘΗΝΩΝ, όσο και για τη χώρα ολόκληρη.
Νέοι προορισμοί weekendair από την Olympic
Κάθε εβδομάδα, η Olympic Air επιλέγει για εσάς weekendair προορισμούς στους οποίους σας ταξιδεύει με χαμηλές τιμές.
Από Αθήνα προς Βουκουρέστι, Τίρανα οι τιμές ξεκινάνε από 72€ και από Αθήνα πρός Αλεξανδρούπολη, Ιωάννινα, Ηράκλειο και Μυτιλήνη οι τιμές ξεκινάνε από 32€.


Ποδηλασία και οινογνωσία από τα Culture Net Hotels
Ο Θέμος Νικολετόπουλος (Cycling4wine) οργνανώνει για τέταρτη συνεχή χρονιά τον "Ποδηλατικό Γύρο Οινοποιών Νεμέας" σε λιγότερο από δύο εβδομάδες από σήμερα.
Τον τελευταίο χρόνο τα CultureNetHotels (Daphne's Club Hotel Apartments, Lido Hotel & Le CONVIVIAL Luxury Suites & Spa) και το Cycling4wine συνεργάστηκαν στενά για την προώθηση της Κορινθίας τόσο ως προορισμού διακοπών όσο και ως προορισμού για τους λάτρεις του καλού κρασιού και γι' αυτό προσκαλούν όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν στον Ποδηλατικό γύρο.

Βραβείο "Bio Kouzina" για το Creta Maris
Το Creta Maris Beach Resort υποστηρίζοντας τη νέα φιλοσοφία του ‘’Green Cretan All Inclusive’’ και στο πλαίσιο της οικολογικής του συνείδησης, τιμήθηκε από το Ινστιτούτο ΒΙΟ HELLAS. Συγκεκριμένα το a la carte εστιατόριο του ξενοδοχείου με την ονομασία ‘’Pithos’’, τηρώντας τα αυστηρά κριτήρια χρήσης βιολογικών προϊόντων και εφαρμόζοντας το πιστοποιημένο σύστημα διαχείρισης της ασφάλειας των τροφίμων βραβεύτηκε στις 27 Σεπτεμβρίου με την πιστοποίηση ‘’ΒΙΟ Kouzina’’ πρώτων υλών. Η διάκριση αυτή τιμά την ξενοδοχειακή μονάδα και ενθαρρύνει τα μέλη της να συμμετέχουν ακόμα πιο ενεργά στη διαφύλαξη της νέας φιλοσοφίας του. Το Creta Maris Beach Resort ανήκει στον Όμιλο Επιχειρήσεων Μεταξά και λειτουργεί από το 1975.

Σε ιδιώτες το νησί των Ονείρων στην Εύβοια
Το πρώτο νησί που δίνεται σε ιδιώτες για τουριστική αξιοποίηση, είναι αυτό των Ονείρων στην Εύβοια, ή αλλιώς Πεζονήσι, έκτασης 66 στρεμμάτων.
Ο διαγωνισμός για τη 25ετή εκμίσθωση του νησιού αναμένεται να προκηρυχθεί σύντομα από το Δήμο Ερέτριας, ο οποίος έχει τη νόμιμη χρήση και εκμετάλλευση του νησιού έως το 2045.
Το ετήσιο μίσθωμα δε μπορεί να είναι κατώτερο των 100.000 ευρώ. Σημειωτεον ότι οι τουριστικές εγκαταστάσεις του νησιού, παραμένουν κλειστές εδώ και αρκετά χρόνια.

tripAdvisor: Η Σαντορίνη με το Aris Caves στο top ten island resorts
Μέχρι πρόσφατα, δεν υπήρχαν πολλές ελληνικές συμμετοχές στο top ten τουtripAdvisor για τα καλύτερα νησιωτικά θέρετρα. Η φετινή λίστα, πάντως, έχει, το συγκρότημα.Aris Caves στην Οία,της Σαντορίνης καθώς επελέγη από τους χρήστες του tripAdvisor μεταξύ των δέκα καλύτερων στις προτιμήσεις τους.
Είναι μάλιστα και η μοναδική συμμετοχή στη δεκάδα από την Ευρώπη, καθώς τα υπόλοιπα island resorts βρίσκονται σε Καραϊβική, Ινδικό Ωκεανό και Ειρηνικό.
Όλη η λίστα εδώ, για το Aris Caves εδώ 


Συνετρίβη αεροπλάνο στο Νεπάλ-19 νεκροί
Αεροσκάφος συνετρίβη λίγα λεπτά μετά την απογείωσή του από το διεθνές αεροδρόμιο του Κατμαντού.
Οι πρώτες εκτιμήσεις έκαναν λόγο για 19 νεκρούς όσοι και οι επιβάτες του αεροσκάφους της «Sita Air».
Από τους 19 επιβάτες οι 12 προέρχονταν από το εξωτερικό. Εκπρόσωπος της Αστυνομίας δήλωσε στο Associated Press ότι το αεροσκάφος είχε προορισμό το αεροδρόμιο της ορεινής πόλης Λούκλα (2.860 μέτρα υψόμετρο), δημοφιλή τουριστικό προορισμό στο βορειοανατολικό τμήμα της ασιατικής χώρας.


HATTA: 17 εκατ. αφίξεις και 11 δισ.€ άμεσα έσοδα ο στόχος για το 2013              17 εκατ. διεθνείς αφίξεις, 11 δισ. ευρώ άμεσα έσοδα και 40.000 νέες θέσεις απασχόλησης, πρέπει να είναι οι στόχοι του ελληνικού τουρισμού για το 2013. Εάν οι στόχοι αυτοί επιτευχθούν, ο τουρισμός θα προσθέσει 1,5% στο ΑΕΠ της χώρας, ανεβάζοντας τη συμβολή του τουρισμού στο ΑΕΠ πάνω από 16% και δημιουργώντας ευνοϊκότερες συνθήκες για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, ανέφερε ο HATTA στο μήνυμά του για την  Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού.