ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Ο Μιχάλης Σακέλλης (Blue Star Ferries) νέος πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας


Κατά τις αρχαιρεσίες του ΣΕΕΝ πραγματοποιήθηκαν στις20/9/2012 για νέο Διοικητικό Συμβούλιο, μετά τη συνένωση των φορέων επιβατηγών πλοίων, αυτό που αναδείχθηκε είναι 14μελές, καθώς, λόγω της πρόσφατης αλλαγής του καταστατικού της ένωσης των ακτοπλόων, σε αυτό περιλαμβάνονται τέσσερις εκπρόσωποι της κρουαζιέρας, τέσσερις των ferry διεθνών πλοών και τέσσερις της ακτοπλοΐας.
Η σύνθεση του ΔΣ μετά τη συγκρότησή του σε σώμα έχει ως εξής:
Πρόεδρος: Μιχάλης ΣακέλληςΑντιπρόεδρος Κρουαζιέρας: Μιχάλης ΚαψάληςΑντιπρόεδρος Ακτοπλοΐας: Αντώνης ΑγαπητόςΑντιπρόεδρος Διεθνών Πλόων: Σπυρίδων ΠασχάληςΓενικός Γραμματέας: Αδαμάντιος ΚρασανάκηςΤαμίας: Ευάγγελος Βεντούρης
Μέλη 
Σπυρίδων Πρωτοπαπαδάκης, Θεολόγος Παναγιωτάκης, Ιωάννης Αβραντίνης, Ιωάννης Δεπάστας, Σαράντος Καρατζής, Εμμανουήλ Γαλανός, Γεώργιος Σπανός, Νικόλαος Κάρδαρης
Κατά την ανάληψη των καθηκόντων του ο νέος πρόεδρος του ΣΕΕΝ Μιχάλης Σακέλλης δήλωσε:
Το νέο ΔΣ του Συνδέσμου μας εκλέγεται στην δυσκολότερη περίοδο που έχει αντιμετωπίσει ποτέ η επιβατηγός Ναυτιλία μας και κυρίως η Ακτοπλοΐα.
Σήμερα στην Ακτοπλοΐα και στις γραμμές Αδριατικής είναι δρομολογημένος ο νεότερος και πιο σύγχρονος στόλος στην Ευρώπη. Είναι χαρακτηριστικό ότι 70% των επιβατών στο Αιγαίο διακινείται με νέα και σύγχρονα πλοία νέας τεχνολογίας, ενώ ταυτόχρονα στον κλάδο απασχολούνται περισσότεροι από 10.000 εργαζόμενοι, ναυτικοί και υπάλληλοι γραφείων και πρακτορείων.
Τις εξαιρετικές αυτές υπηρεσίες και τις θέσεις εργασίας καλούμαστε όλοι όσοι δραστηριοποιούμαστε στον χώρο, εταιρείες και εργαζόμενοι, να διαφυλάξουμε επιδεικνύοντας κατανόηση σοβαρότητα και υπευθυνότητα.
Τα συμφέροντα και οι στόχοι μας είναι κοινοί και κοινή πρέπει να είναι η προσπάθεια.
Οι καλές Ακτοπλοϊκές υπηρεσίες είναι μονόδρομος για την τουριστική ανάπτυξη της χώρας μας και απαραίτητη προϋπόθεση για την επιβίωση των νησιωτών και την διαφύλαξη των Εθνικών μας συμφερόντων. Τα προβλήματα της Ακτοπλοΐας και των γραμμών Αδριατικής δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπίζονται με την λογική των Μνημονίων και πρέπει η Πολιτεία να βρει λύσεις σήμερα και να προγραμματίσει τα επόμενα βήματα πριν φτάσουμε σε αδιέξοδα.
Στις σημερινές αρχαιρεσίες υπήρξε καθολική συμμετοχή όλων των εταιρειών επιβατηγού ναυτιλίας, γεγονός που αντικατοπτρίζει την αναγκαιότητα της άμεσης επίλυσης των προβλημάτων της επιβατηγού ναυτιλίας και κυρίως της ακτοπλοΐας.
Η συμμετοχή της κρουαζιέρας ήταν μικρή. Στις επόμενες ημέρες θα επιδιώξουμε τη διεύρυνση της εκπροσώπησης, που είναι απαραίτητη για την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει αυτός ο τόσο σημαντικός κλάδος για την οικονομία μας.
Η Ελλάδα αποτελεί μοναδικό προορισμό για την κρουαζιέρα, για την ανάπτυξη της οποίας δεν έχουν υλοποιηθεί από την Πολιτεία τα κατάλληλα μέτρα. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι χωρίς προγραμματισμό και αξιοπιστία δεν είναι δυνατόν να προσελκύσουμε νέα πλοία και νέους επισκέπτες. Είναι καιρός να υλοποιηθούν όσα κατά καιρούς έχουν αποφασισθεί και συμφωνηθεί, διαφορετικά κινδυνεύουμε να χάσουμε και την τουριστική περίοδο 2014.
Θέλω να ευχαριστήσω τα μέλη μας για την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό μου, να τους υποσχεθώ ότι με σκληρή δουλειά και αντικειμενικότητα και με την απαραίτητη συνδρομή και βοήθεια όλων των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου θα προσπαθήσουμε να βρούμε άμεσα τις κατάλληλες λύσεις για την επιβίωση και την ανάπτυξη του κλάδου.
Τέλος θέλω να ευχαριστήσω τον απελθόντα πρόεδρο του ΣΕΕΝ κύριο Απόστολο Βεντούρη για τις προσπάθειες που κατέβαλε, τα αποτελέσματα των οποίων είναι σημαντικά παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε από την επίσημη Πολιτεία. Επιθυμώ επίσης να τον ευχαριστήσω από κοινού με τον τέως πρόεδρο του ΣΕΕΝ κ. Μάρκο Φόρο, για την εξαιρετική συνδρομή τους στις προσπάθειες συνένωσης της εκπροσώπησης του κλάδου, γεγονός εξαιρετικά σημαντικό για την αποτελεσματικότητα των προσπαθειών μας.”