ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Διοργάνωση ετήσιων workshops Travel Trade στην Αθήνα


Την έναρξη διοργάνωσης σειράς ετήσιων workshops αυστηρά επαγγελματικού χαρακτήρα, υπό την επωνυμία Travel Trade Athens”, έχει στόχο η συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών (ΕΑΤΑ) με τον Σύνδεσμο Tour Operators Ευρώπης (European Tour Operators Association - ETOA).
Το πρώτο Travel Trade Athens 2013, θα διοργανωθεί στις 22 και 23 Απριλίου του 2013, στο Νέο Μουσείο Ακρόπολης και το σχετικό πρόγραμμα προβλέπει τη φιλοξενία τουλάχιστον 60 hosted buyers, tour operators, οργανωτών συνεδρίων και συναντήσεων και διακεκριμένων δημοσιογράφων από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ.

To πρόγραμμα φιλοξενίας αποσκοπεί στην παρουσίαση και προώθηση του τουριστικού προϊόντος της Μητροπολιτικής Αθήνας και στην ανάπτυξη επαγγελματικών δεσμών μεταξύ του τοπικού τουριστικού τομέα και εκπροσώπων τουριστικών επιχειρήσεων από τις αγορές στόχευσης της Αθήνας, συνδυάζοντας προκαθορισμένες συναντήσεις με ένα εκτεταμένο πρόγραμμα γνωριμίας με τις τουριστικές υποδομές και τα σημεία ενδιαφέροντος της πόλης.

Κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης, έως και 200 επιχειρήσεις και επαγγελματίες από όλο το φάσμα επιχειρήσεων και κλάδων της τοπικής τουριστικής αγοράς, θα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν έως και 32 προκαθορισμένα b2b ραντεβού, να παρουσιάσουν τις υπηρεσίες και τα προϊόντα τους και να συζητήσουν τρόπους συνεργασίας με τους ξένους επαγγελματίες επισκέπτες.
Είναι η πρώτη φορά, διεθνώς, που ο ETOA δημιουργεί πρόγραμμα επαγγελματικών workshops που παρέχει “αποκλειστικότητα” συμμετοχής μόνον σε επιχειρήσεις και επαγγελματίες από την τουριστική αγορά του προορισμού όπου διοργανώνεται.

Ο δήμαρχος Αθηναίων κ. 
Γιώργος Καμίνης δήλωσε σχετικά: “Ο δήμος Αθηναίων υλοποιεί ολοκληρωμένη στρατηγική για την οικονομική και τουριστική ανάπτυξη, με κύριο στόχο την επανατοποθέτηση της Αθήνας στον διεθνή τουριστικό χάρτη και την ενίσχυση της εικόνας της πόλης μας ως ιδανικού αυτόνομου τουριστικού και συνεδριακού προορισμού. Η στρατηγική συμφωνία της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής  με τον European Τour Operators Association αποδεικνύει ότι η Αθήνα, όταν υπάρχει σχέδιο και στόχευση, μπορεί να κατακτήσει νέα πεδία διεθνών συνεργασιών και να καταστεί επίκεντρο καινοτόμων δράσεων”.

Ο Executive Director του ΕΤΟΑ, κ. 
Thomas Jenkins, αναφέρει: “Η Αθήνα μαγνητίζει τους ξένους επισκέπτες πάνω από τρεις χιλιάδες χρόνια τώρα. Κατέχει, έτσι, μία μοναδική θέση μεταξύ των ευρωπαϊκών πόλεων. Αυτό σημαίνει ότι καθώς τα μέλη μας φέρνουν επισκέπτες από όλες τις περιοχές του κόσμου στην Ευρώπη, η Αθήνα αποτελεί, πραγματικά, το ιδανικό μέρος για ένα workshop. Η διοργάνωση αυτή θα λάβει χώρα μέσα στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης, απέναντι σε ένα από τα επιφανέστερα αξιοθέατα του κόσμου. Ένα διεθνές workshop σε ένα σκηνικό διεθνούς σπουδαιότητας”.