ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Και τα ξενοδοχεία 3* στο πρόγραμμα ενίσχυσης ΜΜΕ


Στο παρά πέντε απετράπη μία μεγάλη “αστοχία” που είχε αρχίσει να προκαλεί θυελλώδεις αντιδράσεις στον ξενοδοχειακό κόσμο. Τελικά το θέμα της δυνατότητας υπαγωγής στο πρόγραμμα ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων του ΕΣΠΑ και των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων τριών αστέρων διευθετήθηκε και οι επιχειρήσεις αυτής της κατηγορίας - και επιπλωμένων διαμερισμάτων - εντάχθηκαν στους πίνακες των επιλέξιμων κωδικών.
Οι ξενοδοχειακοί φορείς συντονίστηκαν ευθυς εξ’αρχής μόλις έγινε γνωστή η εξαίρεση και βρίσκονταν σε ανοικτή γραμμή με το υπουργείο Τουρισμού σε αυτήν την προσπάθεια, που τελικά είχε αίσια έκβαση.   
Το κλίμα ήταν έκρυθμο από την αρχή, πριν προκηρυχθεί το πρόγραμμα, καθώς υπήρχαν πληροφορίες, ότι στον αρχικό σχεδιασμό του προγράμματος η πρόθεση νήταν α μην περιληφθούν καθόλου ξενοδοχειακές επιχειρήσεις αλλά μόνον ενοικιαζομένων δωματίων!
Μία μεταβολή σε σχέση με τα προηγούμενα προγράμματα που πραγματικά, οδηγούσε με μαθηματική ακρίβεια σε περιπέτειες.
Και φυσικά, για να αποδίδουμε και “τα του Καίσαρος τω Καίσαρι”, η ένταξη και των τριάστερων φέρει (γνησία) υπογραφή υπουργού Όλγας...

Tourism Lobby