ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Άρειος Πάγος: Στο Δημόσιο οι εκτάσεις της καλντέρας


Η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου υιοθέτησε στο σύνολό της τη σχετική εισήγηση που είχε κάνει ο αντεισαγγελέας, κ. Αναστάσιος Κανελλόπουλος, σύμφωνα με την οποία, οι εκτάσεις που είναι δασικές, αιγιαλός, κοινόχρηστες, βοσκές, αλλά και γενικά οι εκτάσεις των Κυκλάδων (μεταξύ των οποίων και της Σαντορίνης) που λόγω της μορφής τους «δεν εξουσιάζονταν από κανένα, μετά τον Αγώνα της Ανεξαρτησίας» ανήκουν στο ελληνικό δημόσιο, το οποίο διαδέχθηκε το οθωμανικό κράτος «δικαιώματι πολέμου».
Με την απόφαση της η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, απέρριψε αίτηση που είχε καταθέσει Ανώνυμη Εταιρεία, ζητώντας την αναίρεση απόφασης του Εφετείου Αιγαίου, που είχε δικαιώσει το Δημόσιο. Η αντιδικία είχε ξεκινήσει όταν το Δημόσιο κατέθεσε διεκδικητική αγωγή κατά της Ανώνυμης Εταιρείας, με αφορμή κατασκευαστικά έργα που εκείνη ξεκίνησε σε έκταση περίπου 90 στρεμμάτων στην περιοχή της Καλντέρας στην περιοχή του Ακρωτηρίου
Το Δημόσιο υποστηρίζει ότι στην επίμαχη περιοχή της Σαντορίνης κανένας ιδιοκτήτης δεν έχει αποκτήσει κυριότητα γιατί ανέκαθεν ήταν βοσκότοπος, λιβάδι και γκρεμνά.
Η υπόθεση αναπέμφθηκε πάντως στο Γ’ Τμήμα του Αρείου Πάγου, προκειμένου να επιλυθούν άλλα εκκρεμή νομικά ζητήματα.
atlantis-santorini.net