ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Για επενδύσεις στην ύπαιθρο 360 εκατ.ευρώ χαμηλότοκα δάνεια


Δεκαετή δάνεια με επιτόκιο 4% συνολικού ποσού 360 εκατ.ευρώ θα παρέχει το νέο Ταμείο Αγροτικής Επιχειρηματικότητας προς τους παραγωγούς, καθώς και τις μεταποιητικές επιχειρήσεις που πρόκειται να επενδύσουν φέτος στην ύπαιθρο μέσω των ανάλογων κοινοτικών προγραμμάτων.
Με αυτό τον τρόπο θα χρηματοδοτηθεί σχεδόν το σύνολο των επενδύσεων που υπολογίζεται να πραγματοποιηθούν φέτος από κοινοτικά προγράμματα, δηλαδή οι 6.000 κυρίως μικρές επενδύσεις στον αγροτικό τομέα, οι 330 επενδύσεις μεταποίησης αγροτικών προϊόντων και αργότερα ίσως και οι επενδύσεις σε αγροτουριστικά καταλύματα, σύμφωνα με Τα Νέα.

Η συμφωνία υπεγράφη από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Αθ. Τσαυτάρης με τον πρόεδρο του ΕΤΕΑΝ Γ.Γεροντούκο, ενώ την Τετάρτη ενημερώθηκε και ο πρωθυπουργός σε σύσκεψη που είχε η ηγεσία του υπουργείου στο Μέγαρο Μαξίμου για τα αγροτικά θέματα.

Τα δάνεια θα παρέχονται με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου μέσω εμπορικών τραπεζών και θα έχουν διάρκεια έως δέκα έτη με περίοδο χάριτος που μπορεί να φτάνει έως και 2 χρόνια, με σκοπό την υποβοήθηση του επενδυτή κατά τα πρώτα στάδια.
in.gr