ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Έρευνα UK Post Office: Η Ισπανία δελεάζει τις... 'τσέπες' των Βρετανών.


τη 14η θέση μεταξύ των προορισμών διακοπών που έχουν το μικρότερο κόστος για τους Βρετανούς τουρίστες κατατάσσει την Ελλάδα η φετινή ετήσια έρευνα των Βρετανικών ΤαχυδρομείωνHoliday Cost Barometer. Η έρευνα διενεργείται σε 42 προορισμούς βάσει του κόστους συγκεκριμένων προιόντων και υπηρεσιών σε στερλίνες.
Στην έρευνα του 2013, η Ισπανία και η Σρι Λάνκα ανέβηκαν στις πρώτες θέσεις, προσφέροντας το καλύτερο κόστος και με μείωση τιμών για την Ισπανία, η οποία εκτόπισε την περυσινή πρώτη, Βουλγαρία. Η οποία υποχώρησε στην έκτη θέση λόγω αύξησης του κόστους, ενώ μία θέση έχασε και η Πορτογαλία, επίσης λόγω αύξησης τιμών.

Η χώρα μας βρίσκεται στην 14η θέση με μείωση τιμών, μετά την Αίγυπτο και πριν την Γκάμπια.
Η Τουρκία εμφανίζει μείωση τιμών και επανήλθε στην πρώτη δεκάδα, στη δέκατη θέση, καθώς όπως επισημαίνεται στην έρευνα, οι τιμές - βοηθούσης και της ισοτιμίας στερλίνας- τουρκική λίρας -υποχώρησαν κατά 16% τους τελευταίους δώδεκα μήνες.
Μεγάλη μείωση κόστους εμφανίζει η Αίγυπτος, της τάξης του 20%, με αποτέλεσμα να ανέβει στην 13η θέση.
Θυμίζουμε ότι η έρευνα παρακολουθεί τις τιμές οκτώ προϊόντων και υπηρεσιών σε τουριστικά θέρετρα, μεταξύ των οποίων, ένα γεύμα τριών πιάτων για δύο άτομα, αντηλιακή κρέμα, ένα πακέτο τσιγάρα Malboro, μπουκάλι εμφιαλωμένο νερό 1,5 λίτρου, ένα καφές, μία μπύρα κλπ.



tourismlobby