ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Smart Islands: Η Ύδρα πρώτη έξυπνη τηλεματική εφαρμογή της Μεσογείου


Στο κοσμοπολίτικο νησί του Σαρωνικού Ύδρα ήδη υλοποιούνται οι τηλεματικές εφαρμογές του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Smart-Islands, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι του νησιού, αλλά και οι χιλιάδες φίλοι της Ύδρας να μπορούν ανά πάσα στιγμή να ενημερώνονται με κάθε λεπτομέρεια για ό,τι συμβαίνει εκεί
Θέσεις θέας, ζωντανές κάμερες, τρισδιάστατες φωτογραφίες, εφαρμογές Τηλεϊατρικής και κάθε άλλη χρήσιμη πληροφορία είναι πλέον στη διάθεση των χρηστών του διαδικτύου σε πραγματικό χρόνο.Έτσι η Ύδρα είναι πλέον Δωρεάν διαθέσιμη σε όλους τους επισκέπτες και επιχειρηματίες του νησιού.
Υπεύθυνο για την Συλλογή στοιχείων από όλα τα ελληνικά νησιά πού θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα είναι Το Ελληνικό Δίκτυο Μικρών Νησιών και την όλη διαδικασία συλλογής επέβλεπε προσωπικά ο πρόεδρος του ΕΔΜΝ Ελευθέριος Σ Κεχαγιόγλου. Η όλη εφαρμογή είναι αμφίδρομη και θα ανανεώνεται – εμπλουτίζεται συνεχώς.Το Smart -Hydra app είναι τώρα διαθέσιμο στην ταμπλέτα σας.
Το Smart-Hydra- μία δωρεάν εφαρμογή για πολυμέσα iPad και Android App -προσφέρει ένα πλήρες σύστημα ακριβής πληροφορίας για το μοναδικό νησί . Σύστημα πού βασίζεται σε τρισδιάστατη πλατφόρμα.
Σημειώνεται, ότι η έχει ολοκληρωθεί η συλλογή υλικού από τα Νησιά Κάλαμος, Καστός, ενώ ολοκληρώνεται για τη Χάλκη, την Τήλο και την Ιθάκη και ακολουθούν το Μεγανήσι, η Κέα και οι Σπέτσες.

Με την εφαρμογή  Smart -Hydra app μπορείτε:
  • Να εξερευνήσετε  όλες τις υπηρεσίες  και παροχές  του νησιού μέσω απλής επαφής (single touch)
  • Παρακολουθείτε  σε πραγματικό χρόνο καιρού την πρόγνωση του καιρού και με ζωντανή κάμερα βλέπετε τον καιρό στο νησί της Υδρας.
  • Να βρείτε όλα τα σημεία πού θέλετε γεωαναφερόμενα.
  • Να κάνετε άμεσα και απευθείας κράτηση για την πτήση σας η το εισιτήριο σας για το νησί της Ύδρας.
  • Να ξεναγηθείτε σε όλα τα καταστήματα με τις περισσότερες  από οπουδήποτε αλλού πληροφορίες
  • Να θαυμάσετε  τις θέσεις θέας του νησιού τρισδιάστατα
  • Πετάξτε εικονικά  πάνω  από την Ύδρα, απολαύστε  τα βίντεο, τις πανοραμικές και σφαιρικές  φωτογραφίες
  • Και πολλά άλλα…
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το Smart-Hydra app website.