ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

3ο Φεστιβάλ Γαλλικής Γαστρονομίας και Art de la Table 2013 .


To  εμπορικό Τμήμα-UBIFRANCE της Γαλλικής Πρεσβείας, η Ελληνογαλλική Σχολή “Ευγένιος Ντελακρουά” και το ξενοδοχείο Sofitel Athens Airport διοργανώνουν, υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Ελλάδα, το 3ο Φεστιβάλ Γαλλικής Γαστρονομίας στην Αθήνα, από τις 21 Μαΐου έως τις 21 Ιουνίου 2013. To φεστιβάλ είναι μια ευκαιρία για όλους να ανακαλύψουν, να γνωρίσουν και να γευθούν γαλλικά προϊόντα (τρόφιμα, ποτά, art de la table…), αλλά και, πολύ απλά, να μοιραστούν στιγμές “Art de vivre” α λα γαλλικά, ανακαλύπτοντας τους πολιτισμικούς και γαστρονομικούς δεσμούς μεταξύ Γαλλίας και Ελλάδας.

Καθ’όλη τη διάρκεια του μήνα, θα έχουν τη τιμητική τους η μαγειρική, τα προϊόντα και ο κόσμος της γαστρονομίας. Στο πρόγραμμα συμπεριλαμβάνονται: λογοτεχνική εκδήλωση “cafe litteraire… gourmand” με τη συμμετοχή Γαλλίδας συγγραφέως, μύηση σε γαλλικά μενού, επαγγελματικές συναντήσεις art de la table και γαστρονομίας, φιλανθρωπική βραδιά, περίπατο σε “Γαλλική αγορά”, οινογευσία, σεμινάριο γαλλικής ζαχαροπλαστικής, εκπαιδευτικό συνέδριο και εορταστική βραδιά.

Στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνεται μενού Γαλλικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο Sofitel Athens Airport (στα εστιατόρια “Καράβι” και “Μεσογαία” και διαγωνισμός μαγειρικής με τη συμμετοχή των μαγείρων τoυ ξενοδοχείου και μελλοντικών μαγείρων.

Ακόμη, το Εμπορικό Τμήμα-UBIFRANCE Αθηνών διοργανώνει παρουσίαση και γευσιγνωσία γαλλικών προϊόντων και art de la table. Η εκδήλωση αυτή απευθύνεται σε επαγγελματίες των κλάδων ευρείας διανομής, HORECA, εξειδικευμένων δικτύων, κλπ.

Επίσης, την Παρασκευή 14 Ιουνίου διοργανώνεται οινογευσία από το Sofitel Athens Airport, ενώ τη Δευτέρα 17 Ιουνίου, σεμινάριο γαλλικής ζαχαροπλαστικής στο ίδιο ξενοδοχείο, το οποίο απευθύνεται σε επαγγελματίες, σε σπουδαστές σχολών μαγειρικής και σε ιδιώτες.