ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Οργή προκαλεί κακόγουστη διαφήμιση σουηδικού πάρκου.


Έξαλλους κάνει τους Κρητικούς και όχι μόνον, η... έμπνευση των ιδιοκτητών του πάρκου ψυχαγωγίας Liseberg στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας να αναρτήσουν διαφημιστική γιγαντοαφίσα με ένα παιδάκι που κλαίει και με το μήνυμα Μην εξαναγκάζετε τα παιδιά σας να πάνε στην Κρήτη – Εγγυημένα χαρούμενα παιδιά στο πάρκο μας Liseberg”!
Η αφίσα έγινε αντιληπτή από στελέχη της εταιρείας North Events, η οποία δραστηριοποιείται χρόνια τώρα στις σκανδιναβικές αγορές προβάλλοντας ελληνικούς προορισμούς και τουριστικές επιχειρήσεις, η οποία και ειδοποίησε σχετικώς και την Ελληνική Πρεσβεία στη Στοκχόλμη, αλλά και τους τουριστικούς φορείς της Κρήτης.
Άμεση ήταν η αντίδραση της Ένωσης Ξενοδόχων Χανίων, η οποία με επιστολή του προέδρου της Μ. Γιαννούλη και του γραμματέα της Κ. Παπαδάκη απέστειλε επιστολή στην Πρεσβεία εκφράζοντας τη λύπη της για το συμβάν αλλά και την έντονη διαμαρτυρία της, ως εκπροσώπου του σημαντικότερου προορισμού των Σουηδών στην Ελλάδα, για την “απαράδεκτη” όπως τη χαρακτηρίζει, ενέργεια του πάρκου.
Ζητεί φυσικά τη βοήθεια και παρέμβαση της πρεσβείας προκειμένου να σταματήσει η έκθεση αυτής της δυσφήμησης. 
Τι να πει κανείς, να δούμε τι άλλο θα δούμε...
(tourism lobby)

Η Αφίσα προκάλεσε και την αντίδραση και του Υπουργείου Τουρισμού.
Η Ένωση Ξενοδόχων Χανίων απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας προς την Πρεσβεία της Σουηδίας (με κοινοποίηση το Υπουργείο Εξωτερικών και το Υπουργείο Τουρισμού), στην οποία αναφέρει: “Με μεγάλη λύπη, πληροφορηθήκαμε ότι το ψυχαγωγικό πάρκο  Liseberg στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας έχει αναρτήσει αφίσα γράφοντας: ‘Μην εξαναγκάζετε τα παιδιά σας να πάνε στην Κρήτη – Εγγυημένα χαρούμενα παιδιά στο πάρκο μας Liseberg’. Ως Ένωση Ξενοδόχων Ν. Χανίων, εκπροσωπώντας το σημαντικότερο προορισμό των Σουηδών, διαμαρτυρόμαστε για αυτήν την απαράδεκτη ενέργεια του συγκεκριμένου ψυχαγωγικού πάρκου και ζητάμε τη βοήθεια σας, ώστε να σταματήσει άμεσα αυτή η δυσφήμιση. Είναι γνωστό ότι οι δεσμοί Ελλάδας Σουηδίας, και ιδιαίτερα της Κρήτης και του Νομού Χανίων είναι πολύ ισχυροί και σε καμία περίπτωση τέτοιες κακόβουλες ενέργειες δεν πρέπει να επηρεάζουν τις σχέσεις των δύο λαών. Παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειες  σας πάνω στο θέμα”.

Η υπουργός Τουρισμού
Όλγα Κεφαλογιάννη δήλωσε: “Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε την προσπάθεια ψυχαγωγικού πάρκου  στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας, να προσελκύσει πελάτες χρησιμοποιώντας αρνητικά έναν δημοφιλή τουριστικό προορισμό στην Ελλάδα, όπως είναι η Κρήτη. Η συγκεκριμένη ενέργεια προκαλεί την εύλογη δυσαρέσκεια μας και για το λόγο αυτό είμαστε σε επαφή με την πρεσβεία μας στη Σουηδία, η οποία έχει ήδη προβεί σε όλες  τις ενδεδειγμένες ενέργειες. Θεωρούμε το διαφημιστικό μήνυμα μια άτυχη και κακόγουστη καμπάνια ιδιωτικού φορέα.

Η Ελλάδα στη Σουηδία έχει πολύ καλή εικόνα. Χιλιάδες Σουηδοί επισκέπτονται κάθε χρόνο τη χώρα μας. Σήμερα  βρίσκομαι στη Στοκχόλμη προκειμένου να ενισχύσω ακόμη περισσότερο αυτό το τουριστικό ρεύμα, καλώντας τους Σουηδούς να απολαύσουν τις διακοπές τους στην Ελλάδα”.