ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα SUPPORT (Security Upgrade for PORT’s).


Στον ΟΛΠ Α.Ε συνήλθε στις 18 και 19 Απριλίου η Τεχνική Συνάντηση Εμπειρογνωμόνων του Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα SUPPORT (Security Upgrade for PORTs).
Στα πλαίσια του SUPPORT θα πραγματοποιηθεί εφαρμογή σε πραγματική κλίμακα σε δύο λιμάνια της Ε.Ε., τον Πειραιά και το Γκέτεμποργκ.
Ο Πειραιάς έχει επιλέξει το Λιμάνι Κρουαζιερόπλοιων, στο οποίο θα εφαρμοσθεί μια νέα πλατφόρμα μέσω της οποίας θα ελέγχεται η πρόσβαση Ανθρώπων και Οχημάτων βάσει του Κώδικα ΙSPS. Η πλατφόρμα ελέγχου χρησιμοποιεί λογισμικό και υλικά τελευταίας τεχνολογίας, τα οποία μετά την αξιολόγηση θα αποτελέσουν περιουσία του ΟΛΠ Α.Ε. Η πλατφόρμα αυτή στη συνέχεια θα επεκταθεί και στους επτά (7) Τομείς Ασφάλειας (ΣΑΛΕ) του λιμένα Πειραιά.
Η τελική εφαρμογή θα ενισχυθεί με νέες προτάσεις πολιτικής καθώς και εκπαιδευτικά προγράμματα για το προσωπικό ασφάλειας.
Το πρόγραμμα SUPPORT στοχεύει στην αύξηση του τρέχοντος επιπέδου ασφάλειας των λιμένων βάσει και των διαρκώς εξελισσόμενων Διεθνών Κανονισμών και Προτύπων, σε ένα ιδιαίτερα πολύπλοκο πραγματικό περιβάλλον.
Όπως δήλωσε και ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος του ΟΛΠ Α.Ε. κ. Γιώργος Ανωμερίτης στη συνάντηση εργασίας: «Ποιότητα και Ασφάλεια είναι οι πάγιοι στόχοι των πολιτικών μας μέσα φυσικά σε ένα χώρο ιδιαίτερης προστασίας του Περιβάλλοντος. Ο ΟΛΠ Α.Ε. είναι ένα λιμάνι πολλαπλών δραστηριοτήτων, έκτασης κρηπιδότοιχων 37,7 km και εξυπηρέτησης 40.000 αφιξοαναχωρήσεων πλοίων ετησίως, η φύλαξη του οποίου απαιτεί συνεχή δραστηριότητα με επτά αυτόνομους θύλακες και με πλήρη σχέδια ασφαλείας. Ο ΟΛΠ Α.Ε. μέσα από το πρόγραμμα SUPPORT υποδέχεται και εφαρμόζει ένα ακόμα προηγμένης τεχνολογίας σύστημα ασφάλειας».