ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Διευκρινίσεις ΟΛΠ σχετικά με την πρόσκρουση του “MSC Magnifica”

Σχετικά με δημοσιεύματα ορισμένων blogs, ότι μετά την πρόσκρουση του πλοίου “MSC Magnifica” στο κόκκινο φανάρι της εισόδου του Κεντρικού Λιμένα Πειραιά, “το λιμάνι έχει μείνει χωρίς φάρο”, από τον ΟΛΠ Α.Ε. γίνονται γνωστά τα εξής:
1.      Από την πρώτη μέρα σε συνεννόηση με την αρμόδια Υπηρεσία Φάρων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, τοποθετήθηκε κόκκινος ηλεκτρικός φανός εισόδου επί σιδερένιου τριπόδου.
2.      Ο ΟΛΠ Α.Ε. έλαβε αυθημερόν από το P&I Club της εταιρίας το εγγυημένο ποσό για την αποκατάσταση του μώλου και του μόνιμου φάρου.
3.      Η Τεχνική Υπηρεσία του ΟΛΠ Α.Ε. προωθεί το έργο της διαμόρφωσης του μώλου και της ανέγερσης του φάρου μέσα από τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

4. Όσα γράφτηκαν για γεγονότα κινδύνους ή πρόσωπα, κινούνται στη σφαίρα της φαντασίας κάποιων, που αν και Πειραιώτες, συκοφαντούν τον Πειραιά και το Λιμάνι του.