ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, στις Εκθέσεις “Outdoor Expo 2014” και “Boat & Fishing Show 2014”

Τη  διεθνή   έκθεση  υπαίθριων  δραστηριοτήτων,   “Outdoor Expo  2014”, στο MEC Παιανίας εγκαινίασε,  πρόσφατα ο  υπουργός  Ναυτιλίας  και  Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ενώ στη συνέχεια επισκέφθηκε την έκθεση “Boat & Fishing Show 2014” στο Μαρούσι.    
Kατά το σύντομο χαιρετισμό του στην τελετή εγκαινίων στην “Outdoor Expo2014”, ο  υπουργός αναφέρθηκε στη σημασία να γίνονται τέτοιου είδους εκθέσεις, που αναδεικνύουν εκτός των άλλων, την  αφοσίωση των κυνηγών και ψαράδων στις υπαίθριες δραστηριότητες και το φυσικό περιβάλλον. «Οι δύο αυτές ομάδες είναι κατεξοχήν οι πιο φίλο - περιβαλλοντικές και αυτό θεωρείται δικαίως κατά την άποψη μου», τόνισε. Έπειτα, ο κ. Βαρβιτσιώτης, στάθηκε στο νομοσχέδιο που κατέθεσε στη Βουλή,  «Τουριστικά  Πλοία και άλλες διατάξεις» ξεκαθαρίζοντας, ότι η κυρίαρχη φιλοσοφία του είναι να αρθούν τα γραφειοκρατικά εμπόδια, αλλά και  τα εμπόδια δυσλειτουργίας,  που αφορούν την κίνηση  των  σκαφών  αναψυχής. «Ο νέος νόμος δίνει κίνητρα στην  Ελληνική  Σημαία  με  κυρίαρχο στόχο να προσελκύσει τους ξένους που θέλουν να πάρουν  ένα  σκάφος, να το έχουν στην Ελλάδα, να το ιδιο-χρησιμοποιούν  αλλά και να το νοικιάζουν.  Μπορούμε να γεμίσουμε τις μαρίνες μας, να γεμίσουμε τα νησιά μας, να αυξήσουμε τον παράκτιο μας τουρισμό», υπογράμμισε. 

Συγχρόνως, ο  υπουργός έδωσε ιδιαίτερη  έμφαση στη ρύθμιση για την κατάργηση της ερασιτεχνικής άδειας αλιείας, αφού όπως είπε, αναμένει  πολλαπλά οφέλη. «Θα σταματήσει η ταλαιπωρία για τους ερασιτέχνες ψαράδες, θα τονωθεί ο αλιευτικός τουρισμός, ενώ θα αποδεσμευθεί το προσωπικό του Λιμενικού από μία άχαρη γραφειοκρατική διαδικασία», τόνισε.  Μάλιστα, ο κ. Βαρβιτσιώτης εξέφρασε τη προσδοκία του  με το νέο μέτρο την επόμενη χρονιά να γίνουν πιο εντατικοί έλεγχοι, με πιο άμεση και  αποτελεσματική  αντιμετώπιση  της  παράνομης αλιείας.