ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Τουρισμού Υπαίθρου – Αγροτουρισμού το Μάιο


Το Σάββατο, 3 Μαΐου, θα πραγματοποιηθεί στην Τρίπολη συνάντηση της Ομάδας Εργασίας εμπορικής ονομασίας και σήματος τουρισμού υπαίθρου της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τουρισμού Υπαίθρου EuroGites, στο πλαίσιο του 3ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Τουρισμού Υπαίθρου - Αγροτουρισμού.

Χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο κ. Πέτρος Τατούλης, περιφερειάρχης Πελοποννήσου, ο κ. Ιωάννης Μπουντρούκας, πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, ο κ. Νίκος Φραντζεσκάκης, πρόεδρος του ΣΕΑΓΕ, καθώς και εκπρόσωποι του υπουργείου Τουρισμού, του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Αγροτουρισμού.

Την επόμενη ημέρα, θα γίνει παρουσίαση του Συνδέσμου Ενώσεων Αγροτουρισμού Ελλάδος και της Ένωσης Αγροτουρισμού Πελοποννήσου, ενώ θα ακολουθήσουν παρουσιάσεις από τον κ. Πάνο Πούλο, πρόεδρο της Ένωσης Αγροτουρισμού Πελοποννήσου, γενικό γραμματέα ΣΕΑΓΕ και μέλος Δ.Σ. της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τουρισμού Υπαίθρου EuroGites, την κα Κορίννα Μηλιαράκη, πρόεδρο της Ένωσης Αγροτουρισμού Κρήτης και αναπλ. γενική γραμματέα ΣΕΑΓΕ, τον κ. Hans Embacher, αντιπρόεδρο EuroGites και διευθυντή της Αυστριακής Ομοσπονδίας Αγροτουρισμού, τον κ. Linas Zabaliunas, μέλος Δ.Σ. EuroGites και πρόεδρο του Συνδέσμου Τουρισμού Υπαίθρου Λιθουανίας, τον κ. Klaus Ehrlich, γενικό γραμματέα EuroGites, τον κ. Michael Cullen (Αγγλία), συνιδρυτή και αρχιεκδότη του ιστότοπου iescape.com, τον κ. Γιώργο Κωστούρο, αντιπρόεδρο του Συλλόγου Αναβίωσης Νεμέων Αγώνων και διευθυντή της Αναπτυξιακής Εταιρίας Βόρειας Πελοποννήσου (ΑΝΒΟΠΕ), τον Κωνσταντίνο Μανασάκη, οικονομολόγο και λέκτορα στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και την κα Merja Tuominen-Gialitaki, συγγραφέα βιβλίων κρητικής διατροφής και ταξιδιωτικών οδηγών αγροτουρισμού για Φινλανδούς.

Θα ακολουθήσουν συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης με θέματα “Η δημιουργία εμπορικής ονομασίας αγροτουριστικού προϊόντος και η προβολή του” και “Δικτύωση και προώθηση του τουρισμού υπαίθρου – αγρoτουρισμού”.


Τη Δευτέρα 5 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί και ταξίδι γνωριμίας των συνέδρων με την Πελοπόννησο.