ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

Ειδήσεις Εν Συντομία


“Check in” στα μουσικά ταξίδια στο αεροδρόμιο!

Στο αεροδρόμιο της Αθήνας συνεχίζονται για ένα ακόμα χρόνο! Το πολιτιστικό πρόγραμμα “Fly me to the Moon”, η πλούσια εικαστική εμπειρία που περιλαμβάνει μουσικές συναυλίες και άλλα καλλιτεχνικά δρώμενα από δημοφιλή σχήματα και γνωστούς καλλιτέχνες, μετά από την επιτυχημένη πορεία που έχει διαγράψει από το Μάιο του 2013, κάνει «τσεκ ιν» για ακόμα ένα χρόνο γεμάτο μουσική και στιγμές-έκπληξη!
 Οι Imam Baildi, Gadjo Dilo, Μαριέττα Φαφούτη, Penny & the Swingin’ Cats, η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών αλλά και αναπάντεχα χορευτικά με swing μελωδίες και ρυθμούς Milonga, «συνθέτουν» το νέο «ταξίδι στο φεγγάρι» για τους επιβάτες και τους επισκέπτες του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών. 


Στον  Πειραιά, η Ευρωπαϊκή Ημέρα Ναυτιλίας το Μάιο του 2015.
         
Ο Πειραιάς και το Λιμάνι του θα είναι οι φιλοξενούντες την Ευρωπαϊκή Ημέρα Ναυτιλίας το Μάιο του 2015.
        Αυτό ανακοινώθηκε και επισήμως από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατά τη δεύτερη ημέρα των εκδηλώσεων της φετινής Ευρωπαϊκής Ημέρας Ναυτιλίας που έγινε στην Βρέμη και το Λιμάνι της, το Bremerhaven.
          Ταυτόχρονα ορίσθηκαν οι πόλεις – λιμάνια που θα φιλοξενήσουν τις Ε.Η.Ν. 2015-2019 που είναι οι εξής:
2015: Πειραιάς, Ελλάδα
2016: Τούρκου, Φινλανδία
2017: Πουλ, Ηνωμένο Βασίλειο
2018: Μπουργκάς, Βουλγαρία
2019: Λισαβόνα, Πορτογαλία

Tο “Regal Princess” στον Πειραιά


      Το νεώτερο κρουαζιερόπλοιο του κόσμου αλλά και ένα από τα μεγαλύτερα, το “Regal Princess” θα υποδεχθεί ο ΟΛΠ Α.Ε. την Τρίτη 27 Μαΐου 2014 κατά την πρώτη του επίσκεψη στο λιμάνι του Πειραιά. Το νεότευκτο κρουαζιερόπλοιο (Μάιος 2014) ναυπηγήθηκε στην Ιταλία, έχει μήκος 330 μ., 1350 άτομα πλήρωμα, ζυγίζει 142.714 τόνους και στα 18 καταστρώματα του μπορεί να φιλοξενήσει 3560 επιβάτες σε 1780 καμπίνες.

     Το κρουαζιερόπλοιο ξεκίνησε το παρθενικό του ταξίδι στις 16 Μαΐου μετά την ονοματοδοσία του και θα συνεχίσει το ταξίδι του στα ελληνικά νησιά.  

Ενίσχυση του Λιμενικού Σώματος με είκοσι περιπολικά οχήματα 

Παρουσία του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναυάρχου Λ.Σ., Αθανάσιου Αθανασόπουλου και του αντιπροέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας NISSAN Νικ. Ι. Θεοχαράκη ΑΕ, πραγματοποιήθηκε πρόσφατα η τελετή παραλαβής των πρώτων είκοσι(20), από το σύνολο των εξήντα πέντε (65) περιπολικών οχημάτων, που θα διατεθούν στο στελεχιακό δυναμικό του Λιμενικού Σώματος. Η τελετή πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο του Υπουργείου Ναυτιλίας, στον Πειραιά.

 Σώστε το Νερό

Από τα 192 σημεία στα οποία είχαν στηθεί κάλπες για το Δημοψήφισμα κατά της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ, σε 2 δεν έγινε το δημοψήφισμα και 9 από αυτά ήταν σε περιοχές που δεν υδροδοτούνται από την ΕΥΑΘ. Σε 181 εκλογικά κέντρα ψήφισαν 428.046, από τους οποίους ήρθαν στις κάλπες του δημοψηφίσματος 218.002 πολίτες. Από αυτούς κατά της ιδιωτικοποίησης τάχθηκαν 213.508 (98,04%), υπέρ της ιδιωτικοποίησης 4.278 (1,96%), ενώ βρέθηκαν 216 λευκά/ άκυρα. Το δημοψήφισμα πραγματοποιήθηκε με ευθύνη της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντ. Μακεδονίας, κινήσεων πολιτών και τη συμμετοχή εθελοντών. Η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων έγινε σε αίθουσα του δημαρχείου Θεσσαλονίκης, με την επίβλεψη της κεντρικής εφορευτικής επιτροπής που συμμετείχαν μέλη του δικηγορικού συλλόγου. Όλη τη διαδικασία του δημοψηφίσματος παρακολούθησαν ως «παρατηρητές» 30 από δημόσιες επιχειρήσεις ύδρευσης ευρωπαϊκών χωρών, μέλη της EPSU και μέλη κινήσεων κατά της ιδιωτικοποίησης των εταιριών ύδρευσης, από την ΕΕ. Voria.gr



Αναζητείται ΚΓΠ

Και τώρα που τελειώσαμε με τα τρεξίματα των εκλογών, μήπως να βλέπαμε και λίγο την Κοινή Γεωργική Πολιτική 2015-2020 (μάλλον μέχρι 2028), πριν κακοφορμίσει και «σκοτώσει» όλους τους πραγματικούς αγρότες;


Νέα Διεθνής Έκθεση Τουρισμού Greek Tourism Expo 2014

Μία νέα εκθεσιακή πρόταση έρχεται για τον κλάδο του τουρισμού από τις εταιρίες Leaderexpo – Leadertech. Πρόκειται για τη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Greek Tourism Expo 2014. H έκθεση θα πραγματοποιηθεί 5-7 Δεκεμβρίου 2014 στο Εκθεσιακό Κέντρο Metropolitan Expo.
οι μέχρι σήμερα χορηγοί της έκθεσης είναι οι εταιρείες Υδραϊκή - Athens One Day Cruise, Crowne Plaza, Holiday Inn και Holiday Suites

HAPCO: Νέα εικόνα για την Ελλάδα στην IMEX 2014


Ολοκληρώθηκε η διεθνής έκθεση συνεδρίων IMEX 2014 (20-22 Μαΐου), στην οποία για ακόμη μια χρονιά ο Σύνδεσμος Ελλήνων Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίων – HAPCO έδωσε το παρών, συνοδευόμενος από τα μέλη AFEA S.A. Travel & Congress Services, Beleon Tours, FREI S.A. Travel Congress, Vista Events, Porto Palace Hotel Thessaloniki, Radisson Blu Park Hotel Athens, Out of the Blue - Capsis Elite Resort, MEETINGREECE & Hellenic Sun Editions ως συν-εκθέτες.

Το περίπτερο της Ελλάδας, παρουσιάζοντας νέα εικόνα, κέρδισε τις εντυπώσεις και πρόσφερε ικανοποίηση σε κάθε επισκέπτη του, αφού η νέα δομή του το κατέστησε πιο λειτουργικό, πιο καλαίσθητο και κυρίως πιο «επαγγελματικό» από ποτέ, δίνοντας ελπίδα ότι επιτέλους κάτι αλλάζει, έπειτα από αρκετές συστάσεις του HAPCO προς τους αρμόδιους φορείς για βελτίωση της ελληνικής παρουσίας σε διεθνείς εκθέσεις. Το πρώτο βήμα αναμφισβήτητα έγινε. Μένει όμως να ακολουθήσουν και άλλα, αφού ως γνωστόν η προσέλκυση συνεδρίων απαιτεί από έναν προορισμό συνδυασμό πολλών παραγόντων.

 Λιμάνι κρουαζιέρας θα γίνει το Γύθειο

Περιοδεία στον νομό Λακωνίας πραγματοποίησε ο υπουργός Ναυτιλίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, όπου αρχικά προέδρευσε σύσκεψης στο διοικητήριο της περιφερειακής ενότητας στη Σπάρτη. 
 Ο υπουργός Ναυτιλίας επισήμανε ότι πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο, που βάζει τη Λακωνία στον χάρτη του παγκόσμιου τουριστικού ενδιαφέροντος, και πρόσθεσε ότι μετά τη συνεργασία που είχε με τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη και την ανιπεριφερειάρχη Λακωνίας υπέγραψε την ένταξη του λιμένα Γυθείου στο πρόγραμμα κρουαζιέρας, που περιλαμβάνεται στον εθνικό χωροταξικό σχεδιασμό του υπουργείου Περιβάλλοντος και αναμένεται η δημοσίευσή του στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Στήριξη προς τους Σέρβους τουρίστες ζητούν οι πράκτορες

Να στηρίξουν του Σέρβους πολίτες, που επρόκειτο να ταξιδέψουν φέτος στην Ελλάδα για τις καλοκαιρινές διακοπές τους, αλλά επλήγησαν από τις καταστροφικές πλημμύρες στα Βαλκάνια, ζητά η διοίκηση του Εθνικού Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτορείων της Σερβίας . Μέχρι στιγμής η Ιταλία, η Τουρκία και η Βουλγαρία έχουν ήδη απαντήσει θετικά ενώ αναμένεται απάντηση της Ελλάδας, η οποία αποτελεί υπ' αριθμόν ένα προορισμό για τους Σέρβους τουρίστες.


Πέρυσι, επτά στους δέκα Σέρβους (ποσοστό 70%) επέλεξαν την Ελλάδα ως προορισμό για τις διακοπές, ενώ μεγάλη αύξηση σημειώθηκε το 2013 στις κρατήσεις Σέρβων τουριστών στα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής 

Πάνω από 1 εκατ. τουρίστες στην Ελλάδα το α' τρίμηνο

Στα 1,187 εκατομμύρια έφθασε ο αριθμός των τουριστών που επισκέφτηκαν την Ελλάδα το πρώτο τρίμηνο του έτους, καταγράφοντας αύξηση κατά 18,2% σε σχέση με πέρυσι.
Αντίθετα, μείωση κατά 39% εμφάνισαν οι αφίξεις τουριστών από τη Γαλλία και 1,2% από τη Γερμανία. Οι εξελίξεις αυτές είχαν ως αποτέλεσμα οι ταξιδιωτικές εισπράξεις, την περίοδο Ιανουαρίου- Μαρτίου 2014 να εμφανίσουν αύξηση κατά 21,7% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2013.