ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

ΤΣΟΥΧΤΡΑ.. Μας δουλεύουν ή μου φαίνεται;





  • Κι όμως είναι  γεγονός Το Υπ. Τουρισμού και  η Ένωση Διαφημιστών Ελλάδας ετοιμάζουν την καμπάνια για  τη Γαστρονομία της Χώρας. Ο τίτλος αυτής της προσπάθειας θα είναι «Απολαύστε ..το Greek gourmet delivery». Για να μάθει  η υφήλιος  πόσο έχουμε επεκτείνει αυτή την έννοια. Αφού όλα πλέον στην Ελλάδα  είναι  delivery ενώ το.. σερβίρουμε κιόλας. Είναι πλέον καθημερινότητα το: Τι θα φάμε σήμερα; ρωτάει ο/η σύζυγος. Και η απάντηση: Σήμερα θα φάμε delivery! Η νέα μόδα των διαφημιστών,   Η νέα Ελληνική κουζίνα! Γιατί να μη την προβάλουμε; 
  • Αν συνηθίζεται να χρησιμοποιείται τη δυσνόητη ελληνική γλώσσα είναι καιρός να προσαρμοστείτε! Αυτό επιτάσσουν οι καιροί   και οι διαφημιστές!( ναι καλέ αυτοί που λένε «Ελλάδα κομμάτι της ψυχής μου») αλλά απαξιώνουν κάθε τι ελληνικό στην καθημερινότητα μας.    Δεν λέμε πλέον πάω για ψώνια αλλά SHOPPING! Το ίδιο κάνει και το επίσημο κράτος(ΕΟΤ κλπ) Και οι εκπτώσεις  είναι πλέον  SALES, το διάλειμμα BREAK  η μετάβαση.. το Transition-ναι μαζί με το άρθρο για έμφαση..
  • Επιτέλους το Ελλάδα  γέμισε παπαγάλους που αναπαράγουν  χωρίς όνειδος .. Sorry guys SHAME ήθελα να πω.
  • Πάτε σε γάμο ή βάπτιση  ή άλλη κοινωνική εκδήλωση τότε λέμε πάμε σε   EVENT.. για να καταλαβαινόμαστε! Γυμνάζεστε; Ποιες είναι οι «Φαν» ασκήσεις σας; Όχι το Μαλάκες  δεν άλλαξε μην ανησυχείτε. 
  • Πάτε διακοπές και επιλέξατε τη  Λέσβο; Τότε λέτε θα πάω στο νησί της Λέσβου και όχι απλά στη Λέσβο! Απλά Ελληνικά δηλαδή και όχι μετάφραση του Αγγλικού the island of Lesvos . Γκεγκε; Βέβαια ο κατάλογος δεν τελειώνει εδώ Αυτά είναι μερικά παραδείγματα μήπως και… συμμορφωθείτε .
  • Η Ελλάδα δεύτερη στους 27 σε ποσοστά αδήλωτης εργασίας, στις τουριστικές περιοχές της χώρας, ενώ η πλήρης σταθερή απασχόληση με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα είναι πλέον δυσεύρετη 
  • Μεγάλες διαστάσεις με επίσημη ανακοίνωση - καταγγελία του Rosturizm, αλλά και πολλά δημοσιεύματα έγκριτων μέσων μεταξύ των οποίων και το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Ρωσίας, λαμβάνει στη Ρωσία, η υπόθεση του Beleon, η ιδιοκτησία του οποίου φέρεται να απαίτησε εκβιαστικά από Ρώσους τουρίστες του πτωχευμένου tour operator ΝΕΒΑ, να πληρώσουν ξανά τις διακοπές τους, σε διαφορετική περίπτωση τους απείλησαν με έξωση από ξενοδοχεία της Ρόδου.
  • Έχουμε ακούσει πολλά για αυτό το καλοκαίρι! Και για να είμαι ακριβής, όλα τα ΜΜΕ μαζί με την Συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, μας λένε ότι αυτό το καλοκαίρι η Ελλάδα θα ξεπεράσει τα 20 εκατομμύρια σε αφίξεις
    τουριστών! Στα δελτία ειδήσεων βλέπουμε διάφορα ρεπορτάζ με τίτλο «Βουλιάζει η ΕΛΛΑΔΑ από τουρίστες» και πράγματι υπάρχει αύξηση σε τουρίστες από τις λεγόμενες Ανατολικές χώρες της Ευρώπης, που είναι Πολωνία, Τσεχία, Σλοβακία, και από τις βαλκανικές χώρες.  Ναι όντως βουλιάζει η Ελλάδα από τουρίστες, όμως το θέμα είναι τι ποιότητα από τουρίστες έχουμε!
  • Σε μάστιγα εξελίσσεται η
    «μαύρη» και αδήλωτη εργασία στη χώρα μας, με το ποσοστό της να υπολογίζεται στο 30%, προκαλώντας «αιμορραγία» στα ασφαλιστικά ταμεία, σύμφωνα με στοιχεία του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας, που επικαλείται στην έκθεσή του «Η έννοια της αδήλωτης εργασίας και τα χαρακτηριστικά της» το ΙΟΒΕ..
     
  • Tο ΙΟΒΕ  (Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών)., αναφέρει στην έκθεσή του πως βασικοί παράγοντες της αδήλωτης εργασίας στη χώρα είναι η παρατεταμένη ύφεση, η υψηλή ανεργία και ο μεγάλος αριθμός αυτοαπασχολούμενων και μεταναστών.
  • Αναφέρει επίσης πως η αδήλωτη εργασία συνδέεται με την ανάπτυξη της παραοικονομίας, η οποία εκτιμάται στο 25% περίπου του ελληνικού ΑΕΠ.
  • Σύμφωνα με τα στοιχεία που επεξεργάστηκε η Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών – Αττικής & Αργοσαρωνικού και η GBR Consulting, υπάρχουν κάποια ενθαρρυντικά σημάδια το τελευταίο 4μηνο, ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν είναι σε θέση να καλύψουν τις μεγάλες απώλειες ετών σε κλίνες, σε έσοδα, ή σε αριθμό και ποιότητα αφικνούμενων τουριστών. 
  • Σε πληγή για τον ελληνικό τουρισμό εξελίσσεται η ενοικίαση παράνομων καταλυμάτων, με τις απώλειες σε τουριστικό συνάλλαγμα να φτάνουν το 1 δισ. ευρώ, όπως επισημαίνει το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας. Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιώργος
    Τσακίρης υπογραμμίζει ότι στην Ελλάδα αυτή την περίοδο λειτουργούν παράνομα τουλάχιστον 40.000 με 45.000 καταλύματα, αγνοώντας επιδεικτικά τα πράγματι βαριά πρόστιμα που υπάρχουν.
  • Σε κάθε περίπτωση, οι τουριστικοί πράκτορες της χώρας έχουν προβεί σε καταγγελίες, στον ΕΟΤ, ΣΔΟΕ κλπ, χωρίς μέχρι σήμερα αποτελέσματα, όπως καταγράφουν.
  • Ο Νικόλας Κελαϊδίτης, από το HATTA αναφέρεται σε αιμορραγία τουριστικού συναλλάγματος που δεν λέει να κλείσει εμποδίζοντας, μεταξύ άλλων και τη λειτουργία του κλάδου των τουριστικών πρακτόρων της χώρας. Τα εν λόγω καταλύματα λειτουργούν χωρίς τιμολόγια κατά συνέπεια είναι 23% πιο ανταγωνιστικά από τον νόμιμο επιχειρηματία. Την ίδια στιγμή ο κ. Κελαϊδίτης επισημαίνει την επέκταση της παράνομης αυτής δραστηριότητας και στον κλάδο των ξεναγήσεων. Οι εν λόγω ιδιοκτήτες προσφέρουν και ξεναγήσεις… μετά φιλοδωρήματος, όπως εξηγεί, χωρίς φυσικά να τηρούνται οι εκ του νόμου προϋποθέσεις.
  • Οι εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατών Επισιτισμού και Υπαλλήλων Τουριστικών Επαγγελμάτων σε συνεργασία με τους ελεγκτές του ΣΕΠΕ και του ΙΚΑ κάνοντας  ελέγχους σε τουριστικούς προορισμούς, διαπίστωσαν πως η μαύρη εργασία βασιλεύει. Μύκονος και Σαντορίνη είναι στις πρώτες θέσεις και στη συνέχεια ακολουθούν η Εύβοια, η Αχαΐα, η Ήπειρος και η Θεσσαλονίκη. 
  • Όπως έγραψε και το protothema στις Κυκλάδες υπάρχουν εκατοντάδες καταγγελίες για αδήλωτη εργασία, απολύσεις ή συνεχής αντικατάσταση του προσωπικού.
  • Σε αντίθεση με τον εισερχόμενο τουρισμό, ο εσωτερικός τουρισμός συρρικνώνεται, δείχνει μελέτη που διενήργησε το Ινστιτούτο Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων (ΙΤΕΠ) του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΞΕΕ). Οι διανυκτερεύσεις Ελλήνων στα ξενοδοχεία μειώθηκαν κατά 18,6% το 2012 σε σχέση με το 2011, ενώ σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο, το 74% των Ελλήνων δηλώνει ότι δεν πήγε διακοπές το 2013.
  • Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, η ίδια τάση δείχνει να συνεχίζεται και το 2014 υπό το βάρος της οικονομικής ύφεσης…
  • Είναι χαρακτηριστικό ότι οι διανυκτερεύσεις των Ελλήνων στα ξενοδοχεία μειώθηκαν κατά 18,6% το 2012 σε σχέση με το 2011, ενώ σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο το 74% των Ελλήνων δεν πήγε διακοπές το 2013.
  • Η ίδια τάση με τα μέχρι στιγμής στοιχεία συνεχίζεται και το 2014 υπό το βάρος της συνεχιζόμενης οικονομικής ύφεσης στην Ελλάδα και της μείωσης της αγοραστικής δύναμης των Ελλήνων… Και η κυβέρνηση πανηγυρίζει γιατί έφερε τα πάνω κάτω..
  • Ποιος άραγε στην Συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ θα βρει μια πραγματική λύση ώστε ο τουρισμός να επανέλθει στις χρυσές εποχές του 80-90-2000! Αλλά αντί να γίνεται αυτό, Ακούμε το πόσο όμορφη είναι η υπουργός τουρισμού κυρία Κεφαλογιάννη  και ότι έχει μαγέψει τους διάφορους Ευρωπαίους Αξιωματούχους! Άλλωστε τα παπαγαλάκια του Gossip.. όπως λέμε στην Ελλάδα,Τελειωμό δεν έχουν